Dolineaschi: „Botoşănenii l-au demis pe Traian Băsescu”

Deputatul PSD Andrei Dolineaschi
Deputatul PSD Andrei Dolineaschi

Preşedintele executiv al PSD Botoşani, Andrei Dolineaschi, a declarat că botoşănenii s-au pronunat categoric pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu şi că acesta nu mai are legitimitatea de a reprezenta România.

Indiferent de decizia Curţii Constituţionale, botoşăneni l-au demis pe Traian Băsescu. În judeţul Botoşani, ca şi în restul ţării, domnul Băsescu nu mai poate pretinde că este preşedintele României. A fost o majoritate covârşitoare în Botoşani care i-a spus domnului Băsescu să nu se mai intoarcă la Cotroceni. Dânsul nu mai poate reprezenta în mod legitim cetăţenii români”, a spus deputatul PSD.

Referitor la prezenţa la vot de 54,16% comunicată de Biroul Electoral Judeţean, Dolineaschi a spus că în mod real aceste date reprezintă un procent mult mai mare din populaţia reală a judeţului Botoşani. „Datele parţiale de la recensământul din 2011 arată că pe listele electorale permanentă există circa 40-50 de mii de alegători fictivi, care fie au decedat, fie nu mai au domiciliul în judeţ. Deci pe numărul real de alegători, prezenţa a fost de peste 60%, iar dacă luăm în considerare că mulţi dintre rezidenţii judeţului sunt plecaţi la muncă în străinătate, putem vorbi de o prezenţă reală de circa 70-80% din algătorii prezenţi ieri în Botoşani”, a comentat Dolineaschi.

Preşedintele executiv al PSD Botoşani a mai spus că în mod normal Curtea Constituţională ar trebui să valideze referendumul. „Dacă s-ar fi atins pragul de prezenţă şi ar venit la vot nouă milioane de cetăţeni, atunci 4,5 milioane de alegători ar fi fost suficienţi ca să-l demită pe Traian Băsescu. Conform rezultatelor BEC, circa şapte milioane au votat pentru demitera lui Băsescu. Deci nu văd de ce şapte milioane de alegători ar fi mai puţin legitimi decăt 4,5 milioane. În mod normal Curtea Constituţională ar trebui să valideze referendum cum a făcut şi în 2007, când prezenţa a fost mai mică decât acum”, a explicat deputatul social-democrat.

Sursa: comunicat Andrei Dolineaschi

5 thoughts on “Dolineaschi: „Botoşănenii l-au demis pe Traian Băsescu”

  1. Domnule Dolineaschi se pare ca inca nu v-ati dat seama ca sunteti la guvernare de peste 3 luni de zile. Sa veniti acum, dupa 3 luni de cand detineti puterea guvernamentala, parlamentara si sa spuneti ca au decedat o parte din alegatori si ca s-au mutat din judet mi se pare ca exista un obicei in PSD, acela de a minti incepand cu prim-ministrul Ponta (presedinte PSD). Suntem in epoca informaticii cand fiecare nou nascut este trecut in baza de date si cel care a decedat este de asemenea trecut intr-o baza de date. Chiar daca au plecat din judet o parte din cetateni, acestia se afla in alt judet, sau in alta tara, unde au fost infiintate sectii de votare. La acest referendum puteai sa votezi oriunde, numai sa vrei. La nivel national au iesit la vot 46,13% cetateni, ceea ce demonstreaza ca USL-ul a ,,servit-o,,. La nivelul aliantei este foarte putin ce s-a obtinut, deoarece cei din USL care au vrut sa voteze au avut 16 ore la dispozitie sa voteze. Din 100% daca scadem 46,13 au lipsit 53,87% cetateni care nu toti sunt PDL-isti, iar declaratia colegului de partid Marcu „Constatăm că drama României şi a românilor s-a materializat astăzi prin complicitatea criminală între românul şmecher dar ticălos împreună cu ungurul ipocrit împotriva românului cinstit şi onest. Să sperăm că rezultatul final va infirma ceea ce am declarat eu acum,, va descalifica ca si partid. Nu-l simpatizez pa Basescu dar nu vreau sa fiu folosit pentru interesele unui grup care a mai saracit bugetul statului cu peste 20 de milioane de euro. De asta nu sunt bani pentru a se continua constructia de ANL-uri ? Apropo v-am trimis un e-mail in calitate de cetatean din decembrie 2010 si nu am primit nici un raspuns desi au trecut aproape 2 ani. Asa raspund parlamentarii cetatenilor ?

  2. Cred ca ar trebui sa ne facem toti treaba pentru a ajunge in Europa pe care tot o amintiti, nu sa frecam menta si sa stam pe la partide cu limba scoasa si cu mana intinsa. Probabil ca veti intelege prea tarziu dar noua, cei care mai muncim in tara asta, ne este scarba de dumneavoastra si de toate partidele politice.

    1. Omul cat traieste invata. Sunt de acord ca uneori mai gresesc. Dar nu intentionat, poate din graba. Asa ca sunt dispus sa invat din greseli si promit ca am sa fiu mai atent. Multumesc ca ati citit comentariul meu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *