Peste 900 de deţinuţi din Penitenciarul Botoşani au solicitat să voteze

Duminică,  începând cu ora 08:00, la nivelul Penitenciarului Botoşani s-au demarat activităţile specifice referendumului national, fiind prezenţi trei membri ai Biroului Electoral al secţiei de votare nr. 83 Botoşani, precum şi din partea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani.

Astfel, un număr de 926 de persoane private de libertate dintr-un total de 1003 persoane care întrunesc condiţiile prevăzute de H. nr. 5 / 11iulie 2012 emisă de Biroul Electoral Central, au solicitat să exercite drepturile electorale în cadrul referendumului national.

În conformitate cu prevederile legale, pentru participarea la referendum, este necesar ca persoanele să îndeplinească cumulativ o serie de condiţii, precum:   să aibă vârsta de peste 18 ani,   să fie cetăţeni români,   actul de identitate să fie valabil,  să nu fie lipsite de drepturile electorale,   să se adreseze cu cerere către preşedintele Biroului Electoral al secţiei de votare la care Penitenciarul Botoşani este arondat, prin intermediul administraţiei unităţii de detenţie.

În acest sens, administraţia unităţii penitenciare a dispus măsurile necesare în vederea asigurării participării la vot pentru un procent de 92% din totalul persoanelor cu drept de vot aflate în custodie.

În incinta unităţii s-au amenajat spaţii corespunzătoare pentru amplasarea urnei speciale şi a cabinelor de vot, astfel încât să se asigure condiţiile optime caracterului secret şi liber exprimat al votului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *