Peste 4.000 de cereri pentru urna mobilă

votLa nivelul judeţului Botoşani au fost înregistrate 4.189 de cereri pentru urna mobilă, din partea botoşănenilor care doresc să voteze, dar nu au posibilitatea de a se deplasa până la secţiile de votare.

Situaţia a fost centralizată de Biroul Electoral de Circumscripţie al Judeţului Botoşani, care a şi instruit preşedinţii de secţie privind procedura legală de vot cu ajutorul urnei mobile. Astfel, la domiciliul fiecărui votant netransportabil se vor deplasa doi membri ai comisiei secţiei de votare pe ale cărei liste permanente se află persoana ce doreşte să voteze. Cei doi membri vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi de către preşedintele secţiei şi vor fi însoţiţi de un agent de pază provenind din structurile Poliţiei, Jandarmeriei sau Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, altul decât cel care asigură paza secţiei de votare.

„Tot la Biroul Electoral de Circumscripţie al Judeţului Botoşani a fost transmisă lista cu numărul de persoane aflate în Penitenciarul Botoşani, care au dreptul de a vota şi doresc să şi-l exercite. Este vorba despre 926 de cereri. La acestea se adaugă 8 persoane aflate în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie,  care vor putea să-şi exercite dreptul constituţional la una dintre secţiile de votare amenajate la Liceul de Arte „Ştefan Luchian.”, a explicat judecătorul Mihaela Ungureanu, preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie al Judeţului Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *