Restrângeri de personal din cauza nerealizării claselor la licee

Catalina Lupascu, inspector general adjunct al ISJ
Catalina Lupascu, inspector general adjunct al ISJ

Restrângeri de personal din cauza nerealizării claselor la licee. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, o evaluare a locurilor rămase libere după admiterea la liceu va fi gata în luna septembrie, după ce se va finaliza şi sesiunea de corigenţe. Cătălina Lupaşcu, inspector general adjunct al IŞJ, susţine însă că şi după epuizarea acestei etape vor mai rămâne locuri libere la licee, fapt care va genera şi restrângeri de personal în învăţământ.

După sesiunea de corigenţe, copiii vor fi repartizaţi către liceele unde mai sunt locuri libere şi, după această ultimă etapă, nu ne rămâne altceva, şi nu rămâne altceva instiutuţiilor şcolare, decât să se gândească la restrângeri de activitate. Cu siguranţă vor fi şi restrângeri de activitate. Sunt convinsă că domnii directori, atunci când au făcut această prognoză, au avut în vedere acoperirea catedrelor pentru cadrele didactice existente la acea dată„, a spus Cătălina Lupaşcu.

La nivelul judeţului au rămas libere peste 500 de locuri în licee, în clasa IX. Restrângeri de activitate au apărut şi anul trecut din acelaşi motiv.

Potrivit reprezentanţilor IŞJ, şi anul acesta nu vor fi realizate în totalitate clasele la Grup Şcolar „Elie Radu”, Liceul Textil, dar şi la alte unităţi de învăţământ.

One thought on “Restrângeri de personal din cauza nerealizării claselor la licee

  1. Si asta-i de ras,doamna Lupascu?da nu mai radeti ca ramanem cadre didactice fara serviciu!o leaca de bun simt doamna ,da se poate?!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *