Salarii plătite din banii pentru bolnavi

modernizare Spitalul JudeteanManagerii de spitale trebuie sa faca rost de fonduri ca sa poata da majorarea de 8% acordata de guvernanti angajatilor din sistemul bugetar. Casa de Asigurari de Sanatate, insa, nu a suplimentat bugetul, astfel ca banii pentru marirea salariilor vor veni din fondurile de care dispun unitatile medicale.

Luni, in Consiliul de Administratie al Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) „Mavromati”, se va vota marirea bugetului de salarii la 79,1%. „Bani mai multi de la Casa de Sanatate nu au venit. Doar am primit ordin sa marim salariile, dar banii aferenti pentru acest lucru nu. Daca ar fi ramas in vigoare decizia ca managerii trebuie sa se incadreze cu bugetul de salarii in 70% din cel total, ar fi fost caz penal. Dar acum s-a decis ca acel plafon sa se elimine”, a precizat economistul Gheorghe Damian, managerul interimar al SJU.

Astfel, desi bugetul de salarii a fost majorat la nivelul unitatilor sanitare, banii aferenti pentru acest lucru vor fi procurati din celelalte capitole bugetare, cum ar fi hrana bolnavilor, medicamente sau consumabilele de curatenie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *