Mihaela Huncă: La evaluarea directorilor, unul dintre puncte este şi rezultatul la examenele naţionale

Mihaela Hunca, inspector general al ISJ
Mihaela Hunca, inspector general al ISJ

Rezultatele obţinute de şcoli la examenele naţionale vor cântări la calificativul acordat directorilor. Mihaela Huncă, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, a declarat că majoritatea directorilor de şcoli, respectiv 90% dintre aceştia,  sunt pe funcţii cu delegaţii, iar acestea expiră la sfârşitul lunii august. În concluzie, Consiliul de administraţie al IŞJ va decide, funcţie de evaluare şi rezultate, prelungirea sau nu a mandatelor acestora.

La evaluarea directorilor, unul dintre puncte este şi rezultatul la examenele naţionale. Mă refer la evaluarea naţională sau examenul de bacalaureat. Va conta, dar în funcţie de cazuri concrete. Acolo unde, la admitere în liceu, au predominat notele sub 5, deci au intrat în liceu cu medii între 1 şi 5, e clar că foarte greu se aduce acest elev, astfel încât la sfârşitul învăţământului liceal să ia cel puţin nota 6. Dar se va analiza acea plus valoare pe care trebuie să o dea învăţământul liceal fiecărui individ în parte„, a precizat Mihaela Huncă.

One thought on “Mihaela Huncă: La evaluarea directorilor, unul dintre puncte este şi rezultatul la examenele naţionale

  1. Se vede cam cat cunoaste noua conducere a inspectoratului scolile din oras! Nu se pot compara Scoala nr.11 cu Scoala nr.2, astfel incat nu puteti dezavantaja directorii datorita rezultatelor la examene! Dar avand in vedere ca vantul politicii v-a adus in inspectorat, nici pretentii pentru o departajare pe criterii echitabile nu exista! Mancati banii statului, ca si cine a fost inainte la fel a facut, dar sa va obisnuiti din timp cu ideea ca va veni ziua cand vantul politicii se va transforma in vijelie!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *