Medalii de bronz pentru elevii botoşăneni participanţi la Concursul Naţional de Proiecte de Mediu – 2012

castigatori proiecte mediuÎn perioada 20-25 iulie 2012 s-a desfăşurat Faza Naţională a Concursului de Proiecte de Mediu. Ajuns la a XIV-a ediţie, concursul organizat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului s-a desfăşurat şi anul acesta în tabăra de la Muncel, administrată de Direcţia pentru Sport şi Tineret Iaşi. La concurs au participat peste 160 de elevi din aproape toate judeţe ţării.

La secţiunea gimnaziu, elevii din Botoşani au primit medaliile de bronz pentru proiectul „Efectele focurilor şi a depozitării la întâmplare a deşeurilor asupra mediului”, prezentat de elevii Miron Andrei şi Simion Alexandru, din clasa a VII-a, de la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” Botoşani, coordonator: prof. Gabriela Corduneanu.

Tot medalii de bronz au primit şi elevii de la secţiunea liceu: Corduneanu Ioana, din clasa a X-a, de la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” Botoşani şi Agheorghiesei Ionuţ, din clasa a XI-a, de la Grupul Şcolar „Dimitrie Negreanu” Botoşani, care au prezentat proiectul „Monitorizarea ciufilor de pădure (Asio otus L.) în coloniile de iernare din Municipiul Botoşani”. Proiectul a fost coordonat de prof. Constantin Corduneanu, de la Grupul Şcolar „Dimitrie Negreanu” Botoşani.

„Aceste proiecte s-au derulat pe parcursul mai multor ani, atât în pădurea „Rediu” cât şi în Municipiul Botoşani, în parteneriat cu Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă OPTIM şi reprezintă elementul de continuitate în abordarea practică a educaţiei ecologice, astfel încât implicarea directă a elevilor în acţiunile organizate şi obţinerea de rezultate cu efect imediat sau pe termen lung să motiveze un număr cât mai mare de elevi şi să îi atragă către acţiunile de voluntariat al căror scop este protejarea mediului înconjurător şi menţinerea biodiversităţii”, a declarat Constantin Corduneanu, profesorul coordonator al echipajului şi preşedintele Asociaţiei OPTIM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *