70 de hectare de vegetaţie uscată, mistuite de flăcări

Cetăţenii judeţului continuă să igienizeze terenurile şi gospodăriile prin incendierea resturilor vegetale, în ciuda amenzilor mari (3.000 lei  la 6.000  lei,  pentru persoane  fizice   şi   de   la   25.000  lei  la 50.000 lei,  pentru   persoane   juridice), dar şi a pagubelor materiale produse în urma incendiilor de vegetaţie.

Joi, 26 iulie 2012, pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a  două incendii de vegetaţie produse pe raza localităţilor Avrămeni şi Ibăneşti. 

În urma evenimentelor a ars vegetaţia uscată de pe 70 de ha de teren.  La Avrămeni, un foc aprins pentru distrugerea resturilor vegetale s-a transformat într-un incendiu care a mistuit vegetaţia uscată de pe cca. 60 de hectare. Flăcările s-au extins şi la vegetaţia uscată dintr-o plantaţie de foioase. Pentru stingerea incendiului au acţionat 16 pompieri de la Garda de Intervenţie Săveni şi 13 voluntari, mai bine de trei ore.

I.S.U. Botoşani recomandă populaţiei judeţului să respecte normele generale de prevenire a incendiilor de vegetaţie uscată pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti, dar şi de  bunuri materiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *