Nemulţumiri de la sporul de muncă grea la Protecţia Copilului

dgaspc botosaniCirca 20 de angajaţi de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au fost, joi, în audienţă la preşedintele Consiliului Judeţean pentru a reclama faptul că personalul care lucrează în birouri primesc un spor pentru muncă grea de 50%, în timp ce angajaţii din centrele de plasament nu beneficiază de acest drept. Cei 20 de angajaţi au depus şi un memoriu în acest sens.

Am avut o întâlnire cu nişte angajaţi de la Protecţia Copilului. Acolo este o cutumă anapoda şi vreau să o înţeleg şi eu. Toţi cei care sunt în birourile direcţiei iau sporuri de 55%. Au avut un proces. Au câştigat în instanţă la Botoşani, iar fostul director nu a mai atacat la Curtea de Apel, iar hotărârea a rămas definitivă. În ceea ce-i priveşte pe angajaţii din centre, au câştigat la Botoşani, iar domnul director a contestat, iar la Suceava au pierdut. Este un spor de muncă grea. Ăia care stau în birouri îl primesc şi ăia din centre nu„, a spus Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Salariaţii din centrele de plasament au cerut să se facă dreptate şi să beneficieze de acest spor fie toţi angajaţii, fie niciunul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *