Angajaţii centrelor de asistenţă socială acuză că s-au îmbolnăvit de TBC. Vezi motivul!

Acuze grave formulate de angajatii centrelor de asistenţă socială din cadrul Directiei pentru Protectiei Copilului. Acestia s-au plins presedintelului Consiliului Judetean ca s-au imbolnavit de TBC de la bolnavii care au fost transferaţi pe furiş de la Sanatoriul Guranda in centrele de asistenta sociala, nefiind dusi şi izolaţi într-un spital de specialitate, asa cum ar fi trebuit sa se intample in mod normal.

Aceştia au venit joi, la CJ, şi au depus o plângere. Preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, spune că urmează ca aceşti bolnavi să fie scoşi din căminele de bătrâni şi izolaţi.

Au venit angajati de la noi din centre si mi-au spus ca o parte din ei s-au imbolnavit de TBC. S-au tratat sa se trateaza acum. Toti bolnavii de la Guranda au fost dusi fara sa aiba un aviz medical aprobat si introdusi in centrele din cadrul Directiei pentru Protectia Copilului. Este o chestie care nu este admisibila. Sa duci un om bolnav, care are un virus si sa imbolnavesti si pe ceilalti, sa il bagi in centrul respectiv in ideea ca nu ai vrut sa ii mai tii si ca ai vrut sa desfiintezi un spital. Sunt bolnavi cu TBC în toate centrele de asistenţă. Bolnavii nu au fost duşi în momentul desfiinţării sanatoriului în spital, ci în aceste centre. Putea să facă un singur centru cu ei. Vă daţi seama că este o problemă acolo„, a spus Florin Ţurcanu.

De altfel, Ţurcanu a făcut demersuri la Ministerul sănătăţii pentru redeschiderea Sanatoriului Guranda. El speră ca această problemă să fie rezolvată în cel mai scurt timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *