Oameni de afaceri trimişi în judecată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

sediu ParchetDouă femei din Botoşani au fost trimise în judecată, joi, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au stabilit că, în perioada decembrie 2009- decembrie 2010, Dorina Dumitraş, în calitate de administrator la societea Crisandi Botoşani, s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului general consolidat al statului, în sumă totală de 514.918 lei, prin neînregistrarea veniturilor realizate din tranzacţii comerciale în valoare de 1.733.952,44 lei (aferente unui număr de 71 facturi fiscale), derulate cu firma Victor Construct Botoşani.

Potrivit rechizitorului, societatea Crisandi a efectuat tranzacţii în numerar mai mari decât limita de raportare, iar Dorina Dumitraş a ridicat în decembrie 2010, în numerar, suma de 104.060,44 lei, fără nici o justificare legală, sumă ce fusese încasată de la firma Victor Construct.

În acest mod, ea a disimulat adevărata provenienţă a sumelor încasate în conturile bancare ale societăţii pe care o administra, precum şi reala destinaţie a sumelor retrase în numerar din conturile respective. Prejudiciul cauzat prin faptele comise este în sumă de 514.918 lei, din care suma de 232.304 lei reprezintă impozit pe profit şi suma de 282.614 lei reprezintă TVA de plată.

În acelaşi dosar a fost trimisă în judecată şi Anelia Davideanu, administrator al aceleaşi societăţi.

2 thoughts on “Oameni de afaceri trimişi în judecată pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

  1. Nu se poate, noi n-avem evaziune in oras, n-avem corupti,n-avem spalare de bani, suntem curati ca lacrima. Numai chioscarii trebuie verificati la sange de garda financiara si femeile cu patrunjel de la taraba. Oficiul pentru protectia consumatorului sa verifice pe cei care vand harbuz si se imbogatesc ca nesimtitiii la 40 de grade la umbra. Cine a indraznit sa se atinga de Victor construct va plati scump!

  2. SA va fie rusine, sleahta de smenari si nenorociti..ca nu mai incape nimeni de voi si de clica voastra, ca nu mai are nimeni cum sa dezvolte o afacere corecta pana nu trimiteti lihnitii burduhosi de la garda si fisc ce sug sangele ca niste capuse, sa va fie rusine voua care ati pus mana slinoasa pe tot ce mai era acolo si ati calcat in picioare orice, care ati facut din generatiile tinere o claca de flamanzi golani, analfabeti zoiosi si drogati..voua de care nu mai incape nimeni, voua care v-ati bagat precum cancerul peste tot neamurile devenite culte si intruite peste noapte..
    si nu e tot, am crescut acolo si am mirosit duhoarea voastra, dar am fugit si mi -e sila.. toti cacanarii au bani din orice si fac ce vor,iar daca unul vi se pare ca nu clipeste ca voi, il linsati…nu e nimic, mai sunt oase, va raman. Mi-e mila de femeie, dar va ganditi ca ii e bine, ca deh..s-a pus cu voi, gasiti voi ceva.. De executori imbogatiti peste noapte nu se aude, de patroni care isi vand si pe ma-sa in numele firmei si falimenteaza tot orasul nu aude nimeni..ca deh se poarta…
    De caramizile pestilor din gardurile de pe la Hudum si Sucevei, ce-s toate fetele frumoase transformate in tarfe a-ntaia de pretenii vostri nu stiti nimic, nu?!?
    Nu e nimic, intrati la rand, mor tarfele sifilitice si sidoase, intrati la rand, vor gasi pestii curvistine si prin casele voastre, nu ca ar fi, stiu ei cum sa le lucreze..
    Rusine, mi -e rusine de ce faceti, lacomi, hrapareti, hulpavi, rusine… ca doar vin alegerile…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *