Primarii de Dorohoi şi Răchiţi dezvăluie metodele „neortodoxe” de a aduce lumea la vot


Primarul Municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu
Primarul Municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu

Primarul Dorohoiului, Dorin Alexandrescu, dar şi cel al comunei Răchiţi, Gheorghe Iacob, au luat plasă de la ziariştii de la Gândul. Sub pretextul unei inspecţii prin sondaj, gândul a contactat 14 primari USL de la care a aflat ce tactică vor folosi in scopul de a obţine cât mai multe voturi pentru a valida referendumul şi pentru a-l demite pe preşedintele Traian Băsescu.

Una dintre victime este Alexandrescu, care a povestit metodele de a scoate lumea la vot duminică. El spune că a organizat ziua votului chiar mai bine decât alegerile locale. Edilul susţine că speră la un procent de peste 50% prezenţă şi că dispune de 15 maşini cu care să aducă alegătorii la urne, dar în caz de nevoie are „firme de transport agreate” care pot suplimenta flota de autovehicule.

Am luat măsuri suplimentare având în vedere un vot pentru alegerea primarului şi pentru referendum. Am luat toate măsurile informatice şi practice. Avem 22 de secţii pentru care la nivel central am identificat 15 maşini. Am o posibilitate de a mări numărul. Avem nişte firme agreate care fac lucrul ăsta. Eu spun că o să avem un procent de peste 50%. E o problemă cu neprezentarea adversarilor, dar suplinim prin organizarea noastră exemplară. Având în vedere că e un oraş care a votat preponderent PSD, nu cred că va fi o problemă„, a spus Alexandrescu.

Iacob Gheorghe, primarul din Răchiţi, estimează că va aduce la vot 65% din concetăţeni şi spune că ar avea nevoie de la partid de un microbuz şi de mâncare pentru ziua votului. „Consilierii şi toţi oamenii sunt mobilizaţi ca să scoată pe toată lumea la vot. Avem trei secţii pentru care dispunem de 12 maşini. Eu spun că vom avea 65% prezenţă şi nu avem îndoială că vor vota toţi pentru noi. Am mai fi avut nevoie de o maşină pentru un sat mai îndepărtat. Un microbuz cu opt locuri, dacă se poate. Mi-aş fi dorit stimulente, că noi nu avem resurse. Măcar nişte carburanţi, aşa… un 10 litri de maşină. Pentru oameni ne gândeam la o masă de amiază, ceva sandvişuri. Cam asta ar fi. Ne-ar ajuta nişte carburanţi şi ceva gustări pentru oameni„, raportează primarul din Răchiţi.

3 thoughts on “Primarii de Dorohoi şi Răchiţi dezvăluie metodele „neortodoxe” de a aduce lumea la vot

  1. Sa se faca orice numai sa fie demis Basescu. Pe langa cate ticalosii a facut pentru cetatenii simplii ai Romaniei nimic nu este grav pentru inlaturarea lui. Cetateni exercitati-va dreptul la vot !

  2. Vai de capul nostru ce ne asteapta cu mafiotii din USL ! In intreaga lume este Criza . A facut in asa fel PDL-ul sa nu se intample la noi ca in Grecia , Spania …. Ar trebui sa procedam ca in Irlanda . NE ASTEPTAM LA DICTATURA , NE VOR PUNE PUMNU-N BOT HOTII DE PSD-isti .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *