Profesorii de educaţie fizică vor fi formaţi pentru a preda şah elevilor

Casa Corpului Didactic BotosaniCasa Corpului Didactic Botoșani intenționează să demareze un program de formare adresat profesorilor de educație fizică pentru inițierea acestora în șah. Aceasta deoarece, începând de anul viitor școlar, sportul minții, cum mai este numit șahul va fi introdus în curicula școlară ca disciplină opțională.

Directorul Casei Corpului Didactic Botoșani, Silvia Diaconu, a declarat că  programul de formare al profesorilor de educație de fizică în șah este necesar întrucât la facultățile de sport, nu există specializare spre acest sport. Ea a mai spus că programul realizat de CCD Botoșani va fi  trimis, luna aceasta, la Ministerul Educației și Cercetării, pentru aprobare.

„Vom trimite programul la Ministerul Educației și Cercetării pentru ca profesorii de educației fizică să poată preda și șahul. În facultate nu se face acest sport. Se predă pentru specializare handbal, volei, baschet dar nu și șah. Noi, ca instituție formara o facem în funcție de necesități”, a declarat Silivia Diaconu, directorul Casei Corpului Didactic Botoșani.

One thought on “Profesorii de educaţie fizică vor fi formaţi pentru a preda şah elevilor

  1. Ha, ha, ha!!!!!!!!! Profesorilor de educatie fizica daca le-ai luat sacosa cu mingi, le-ai luat toata inteligenta !!! Auzi, sah! Ha, ha, ha!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *