Comisiile de evaluare a pagubelor cauzate de grindină, verificate de prefect

case afectate grindinaPentru a verifica modul în care-şi fac treaba comisiile pentru evaluarea pagubelor cauzate de grindină, prefectul judeţului Botoşani a fost ieri, 23 iulie, în câteva comune afectate.

Adrian Constantinescu a stat de vorbă cu botoşăneni din zonele Brăieşti şi Văculeşti, care sunt acum nevoiţi să-şi schimbe acoperişurile locuinţelor şi anexelor, după ce gheaţa căzută în noaptea de 15 iulie le-a găurit azbestul sau ţiglele de pe case.

Cei care au avut posibilităţi financiare au trecut la reparaţii, pentru a nu li se deteriora mai rău proprietăţile. Botoşănenii ale căror case erau asigurate aşteaptă banii pe care îi vor da firmele de asigurări, însă circa un sfert dintre cei afectaţi sunt fără posibilităţi financiare şi nici nu aveau contracte de asigurări. Toate aceste detalii sunt centralizate de comisiile de evaluare a pagubelor formate din ordinul prefectului.

case afectate grindina Un caz mai aparte îl reprezintă beneficiarii venitului minim garantat, care au asigurări obligatorii făcute prin lege, însă, din cauza unui blocaj de comunicare cu firma de asigurare, reprezentanţii acesteia nu au ajuns până acum în judeţ pentru a constata daunele. A fost nevoie de intervenţia prefectului de Botoşani la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, pentru ca să se trimită în teritoriu formularele pe care trebuie să le completeze persoanele afectate.

„Ieri s-au trimis la primării formularele prin care se solicită evaluarea pagubelor. Beneficiarii venitului minim garantat trebuie să se adreseze primăriilor pentru perfectarea acestor hârtii. Îi invit pe domnii primari să-şi anunţe oamenii şi să înceapă cât mai repede procedura.”, a solicitat Adrian Constantinescu.

 Chiar şi la o săptămână după potop, prefectul judeţului  a putut vedea dimensiunile pe care le-a avut gheaţa din zona Văculeşti. Un locuitor din satul Gorovei a păstrat în congelator câteva bucăţi dintre cele care i-au găurit casa şi i-au spart geamurile. Deşi s-au mai topit între timp, acestea sunt mai mari decât un ou de găină.

2 thoughts on “Comisiile de evaluare a pagubelor cauzate de grindină, verificate de prefect

  1. Si la Corlateni a batut gheata. De ce primarul nu a dat tarlalele sau casele avariate? Domnule prefect, faceti o vizita si pe la noi!

  2. Pagubele sunt mari si la Corlateni dar nu ca la Ungureni sau Dorobanti. Suvoiul a distrus si aici gradini si culturi din camp, dar in suprafete mai mici. Ce sa faceti daca aveti primar PDL-ist. Nu ati stiut ce sa votati, acum trageti ponoasele. Ati mancat la alegeri pulpe de la Butincum, acum stati cu mana intinsa la mila lui. Ati luat latunoaie de la Mistreanu, branza de la Sînculei si Patache. Ei o duc bine. Iau imas, iau suventie, pasc oile pe pamanturile voastre, fac bani cu nemiluita. Acum e tîrziu, cand are sa va vina mintea la cap?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *