Mii de copii s-au înscris deja pentru clasa I și clasa 0. Vezi care au fost cele mai căutate școli de către părinți

Scoala 7, una din școlile căutate de părinți
Scoala 7, una din școlile căutate de părinți

Peste 2700 de copii au fost înscriși, anul acesta, la nivelul județului Botoșani, la clasa pregătitoare și nu mai puțin de 4518 pentru clasa I. Înscrieri vor mai putea fi făcute înainte de începerea anului școlar, conducerea Inspectoratului Școlar Botoșani considerând că mai sunt copii plecați alături de părinții lor în străinătate, care nu au apucat să se înscrie la o unitate de învățămînt.

Potrivit purtătorului de cuvânt din cadrul Inspectoratului Școlar Botoșani, Rodica Mighiu, pentru clasa pregătitoare, care se va desfășura în funcție de spațiu la școală sau tot la grădiniță, vor fi formate 123 clase normale și 105 pentru învățământ simultan, acestea din urmă în mediul rural.

 Există însă posibilitatea ca atît numărul copiilor înscriși pentru clasa 0, cât și al celor înscriși pentru primul an de școală să mai crească. „Mai sunt copii plecați în străinătate cu părinții lor și aplicația se va deschide din nou, înainte de începerea anului școlar” a declarat Rodica Mighiu, purtător de cuvânt al IȘJ Botoșani. Pentru clasa I, până la această dată, au fost înscriși 4518 copii în mai multe etape. „Cu siguranță nu va rămâne niciun copil neșcolarizat. E drept că sunt școli cu mai mulți copii și școli cu mai puțini copii înscriși, dar ce și-au propus școlile s-a realizat. Fiecare unitate de învățământ își propune un număr de înscriși și în funcție de cartier, și de circumscripția școlară pe care o are arondată”, a mai spus Rodica Mighiu. Cert este faptul că, anul acesta școlile cele mai căutate de către părinți pentru copiii lor au fost Școala nr. 11, Școala nr 7, Școala nr. 6 sau Școala nr. 8 iar din Dorohoi, Școala nr 8.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *