A trecut frontiera accidental, fiind la scăldat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi s-au confruntat în acest sfârşit de săptămână cu mai multe cazuri de treceri ilegale a frontierei de stat. Poliţiştii de frontieră au întocmit dosare penale pe numele a opt cetăţeni moldoveni şi ucraineni, care a trecut ilegal frontiera de stat.

 În data de 21 iulie 2012, un echipaj format din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani, pe timpul executării unei misiuni specifice a descoperit şi reţinut, pe direcţia localităţii de frontieră Oroftiana, o persoană care nu-şi justifica prezenţa în zonă şi vorbea cu un puternic accent slav.

În urma verificărilor specifice efectuate în cooperare cu autorităţile statului vecin, s-a stabilit că bărbatul se numeşte F.S., cetăţean ucrainean, are 54 de ani şi a trecut accidental frontiera de stat, fiind la scăldat.

Pe numele acestuia poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, bărbatul fiind predat în baza acordului de readmisie autorităţilor de frontieră ucrainene.

In aceeasi zi, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Berezeni acţionând în baza unei informaţii au descoperit şi reţinut, pe direcţia localităţii de frontieră Lunca Veche, două persoane, care nu aveau asupra lor documente de identitate şi aveau hainele ude şi murdare.

În urma verificărilor specifice efectuate de către poliţiştii de frontieră, s-a stabilit că cei doi sunt cetăţeni moldoveni, cu vârste de 18 şi 20 de ani, au trecut înot frontiera de stat dintre Moldova şi România, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Pe numele celor două persoane a fost întocmit dosar penal pentru trecere ilegală a frontierei de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *