Tînăr cercetat de polițiști pentru contrabandă cu țigări

tigari dosite in masinaUn tânăr de 28 de ani din municipiul Botoșani s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins în timp ce făcea contrabandă cu țigări. Sâmbătă, în jurul orei 19.30, a fost depistat în trafic, pe un drum sătesc din localitatea Draxini, comuna Bălușeni, autoturismul condus de  Nicolae C. în vîrstă  de 28 ani, din municipiul Botoșani.

Efectuând controlul autovehiculului, poliţiştii au găsit o cantitate de 3.950 pachete de țigări, de proveniență Republica Moldova, pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente justificative de provenienţă.

Acesta a declarat ca a cumpărat tigarile de la un cetățean moldovean, a cărui identitate nu o cunoaște și că urma să le valorifice în piața din municipiul Botoșani.

 Autoturismul folosit la transportul cantităţii de țigări a fost indisponibilizat la sediul IPJ Botoșani până la finalizarea cercetărilor. De asemenea, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *