Gardian judecat pentru corupţie

Un agent la penitenciar care primea mita pentru a ajuta un detinut sa coordoneze din puscarie traficantii de tigari a fost trimis in judecata.

Room-service-ul in puscarie se pedepseste cu detentie. S-a convins de acest lucru agentul Petru O. de 33 de ani, din Penitenciarul Botosani, cel care a fraternizat cu traficantii de tigari. Acuzat de luare de mita in forma continuata, botosaneanul a fost trimis ieri in judecata de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) – Serviciul teritorial Suceava.

Potrivit rechizitoriului, Petru O. ar fi primit mai multe sume de bani pentru a-l ajuta pe capul retelei de contrabandisti, detinutul Constantin L., sa primeasca in celula telefoane de ultima generatie, mancare, bautura, etnobotanice, haine si incaltaminte. Alaturi de agent, au mai ajuns in boxa acuzatilor 35 de persoane printre care seful gruparii, dar si complicii acestuia, toti fiind inculpati pentru initiere, aderare sau sprijinire a unui grup infractional organizat, contrabanda cu tigari ori complicitate la contrabanda.

Gruparea a fost anihilata pe 24 mai, in urma unei operatiuni de amploare organizata de DIICOT Suceava. Potrivit documentelor aflate la dosar, cu ajutorul telefoanelor mobile Constantin L. tinea legatura telefonic cu ucrainenii, cu care stabilea cantitatea de tigari care urma sa fie adusa in tara, pretul, locul si ora la care trebuia „livrate” baxurile. Tigarile erau aduse la frontiera verde dintre Ucraina si Romania, in zona localitatilor Vicovu de Sus si Straja (judetul Suceava), de unde erau preluate de oamenii detinutului, care le vindeau mai departe.

Agentul este in arest

In octombrie 2011, procurorii DIICOT au intrat pe „fir” si au inceput sa intercepteze convorbirile suspectilor. Asa s-a ajuns la gardianul botosanean care asigura intermedierea cu cei aflati dupa gratii. Interceptarile au dovedit ca, pe 21 februarie, Petru O. a primit printr-un intermediar 1.000 de lei pentru a-i oferi lui Constantin L. doua smartphone-uri, „serviciu” rasplatit cu o spaga de 700 de lei. La inceputul lui aprilie, gardianul ar mai fi primit, tot printr-un intermediar, inca 950 de lei pentru a introduce in celula liderului gruparii bauturi alcoolice, mai multe telefoane mobile, dar si 15 plicuri cu etnobotanice. Inaintea Pastelui, gardianul a primit de la un alt membru al gruparii 200 de lei si doi saci cu carne de miel pentru ca suceveanul, care urma sa-si serbeze ziua de nastere, sa primeasca bauturi alcoolice, telefoane mobile, dar si alte 40 de plicuri cu substante etnobotanice, haine si incaltaminte. Doua saptamani mai tarziu, pe 4 mai, Petru O. a incasat 3.100 de lei pentru a introduce in penitenciar 11 telefoane mobile. Ridicat de mascati si arestat preventiv imediat dupa descinderi, el se afla si acum dupa gratii.

Sursa: Monitorul de Botosani

One thought on “Gardian judecat pentru corupţie

  1. Asta s-a intamplat din pricina taierii salariilor bugetarilor. Saracu’ n-avea cu ce sa cumpere mancare la cei de acasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *