O femeie a decedat în urma accidentului de la Suceava în care a fost implicat un şofer din Botoşani

Accidentul petrecut joia trecută în satul Adâncata, când şoferul unui autoturism Dacia 1310 a oprit într-o zonă cu linie continuă şi cu vizibilitate redusă, fiind lovit violent din spate de o autoutilitară Mercedes 207, s-a soldat în cele din urmă cu o tragedie, o femeie în vârstă de 45 de ani, pasageră în Dacie, decedând după cinci zile, la Spitalul Judeţean Suceava.

Violeta Volintiru, în vârstă de 45 de ani, intrase în stop cardio-respirator imediat după accident, însă a fost resuscitată cu succes. Ea a fost preluată de o ambulanţă şi transportată la Spitalul Judeţean, unde a fost diagnosticată cu stare comatoasă grad III. Din păcate, femeia nu a mai putut fi salvată, decedând pe pat de spital la începutul acestei săptămâni.

Conform anchetei poliţiei, şoferul Daciei 1310, Petru Serediuc, din satul Slobozia, comuna Zvoriştea, se îndrepta dinspre Suceava spre localitatea de domiciliu, pe DN 29 A. El a oprit pe raza satului Adâncata, pe dreapta, pentru a lăsa o tânără în faţa casei, însă nu a ieşit în afara carosabilului. Mai mult, zona în care a staţionat este prevăzută cu linie continuă, şoferul care venea din spate, Petru Alemnăriţei, din Vârfu Câmpului – Botoşani, la volanul autoutilitarei Mercedes 207, având vizibilitate redusă într-o zonă de urcare şi apoi de coborâre. Şoferul din Botoşani a frânat mai bine de douăzeci de metri, însă nu a reuşit să oprească la timp, izbind violent Dacia 1310. Dacia a fost aruncată la câţiva metri distanţă, pe sens opus, partea din spate a maşinii fiind complet contorsionată.

Pe bancheta din spate se afla femeia în vârstă de 45 de ani care a decedat şi încă o femeie în vârstă de 78 de ani.
Ancheta privind cine se face vinovat de accident continuă, pe de o parte şoferul Daciei oprind neregulamentar, însă urmele de frânare indicând şi faptul că şoferul din Botoşani circula cu viteză peste limita legală. Viteza de deplasare a acestuia ar putea fi stabilită doar în urma unei expertize de specialitate.

Sursa: Monitorul de Suceava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *