Centru medico-social de 20 de miliarde de lei vechi la Săveni

Oraşul Săveni se poate lăuda, de marţi, cu o unitate medico-socială ultramodernă, reabilitată şi modernizată prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.
Valoarea proiectului “ Extinderea şi modernizarea Unităţii de Asistenţă Medico-Socială Săveni” este de 20 de miliarde de lei vechi.
Proiectul a fost demarat la data de 30 decembrie 2010, bugetul total fiind format din 1.307.460,65 lei finanţare nerambursabilă FEDR, 199.964, 57 lei finanţare nerambursabilă din bugetul naţional şi 30.763,78 lei co-finanţarea beneficiarului.
Cheltuielile neeligibile ale proiectului, în valoare de 111.671,20 lei au fost suportate din bugetul local.

Investiţia a constat în extinderea la clădirea existentă care era destinată pentru bolnavii asistaţi în cadrul acestei unităţi şi s-au mai făcut nişte saloane, centrală termica proprie şi s-au adus dotările necesare, de la maşini de spălat, uscător rufe, totul pentru bucătărie, veselă, echipament, cazarmament”, a declarat managerul de proiect Dumitru Erdic.
Unitatea oferă servicii de îngrijire socială şi medicală persoanelor adulte cu afecţiuni cronice, cu sau fără aparţinători, aflate în imposibilitatea de a se întreţine singure.
Potrivit primarului oraşului Săveni, Relu Târzioru, persoanele nevoiaşe se vor putea muta în centru într-o săptămână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *