Solicitarile pentru petrecerea vacanțelor în țară, în creștere anul acesta

litoral Bulgaria

Surpriză! România este, vara aceasta, în topul preferințelor botoșănenilor în privința destinațiilor de vacanță. Mai puțini bani scoși din buzunar, dar și nevoia de liniște și odihnă par să fie motivele principale pentru care botoșănenii preferă să-și petreacă vacanța pe litoralul românesc.

Tendința botoșănenilor de anul acesta a surprins până și pe agenții de turism pentru că, cel puțin în ultimii 2-3 ani, au fost obișnuiți să facă contracte cu botoșănenii pentru vacanțe în străinătatea. Bulgaria, Turcia, Italia, Grecia au fost în anii trecuți în topul preferințelor botoșănenilor. Vara aceasta, doar Turcia a mai captat interesul puternic pentru botoșăneni, fîcând astfel concurență litoralului românesc.

„Nu stiu daca este un efect al crizei sau oamenii au inceput sa prefere pur si simplu destinatiile turistice din tara, dar s-a constatat o crestere, in special pentru cazarile pe litoral sau care ofera optiuni pentru tratament”, a declarat Daniel Condurache, agent de turism.

In perioada aceasta, in statiunea Mamaia, la un hotel de 4 stele, o persoana scoate din buzunar intre 540 lei si 1000 lei, in functie de conditiile solicitate, iar la Eforie Nord, de exemplu, la un hotel de 3 stele preturile sunt cuprinse intre 200 si 600 lei de persoana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *