Scandal la liceul din Sendriceni. Profesorii sar in capul directorului Lungu

grup scolar sendriceniUn puternic scandal a izbucnit, de cateva zile, la Grupul Scolar Alexandru Vlahuta din Sendriceni, intre directorul institutiei, Sergiu Lungu, si profesorii de acolo, dupa ce mai multi elevi au fost scosi, saptamana trecuta, sa faca practica la temperaturi de peste 40 de grade.

Divergentele s-au acutizat vinerea trecuta, cand, pe fondul caniculei, mai multe clase de elevi au fost puse sa faca practica la temperaturi exterioare foarte ridicate, pe camp si la ferma zootehnia a liceului. Atunci, unei eleve i s-a facut rau, iar un echipaj SMURD a intervenit si a transportat adolescenta la spital.

Profesorii, care s-au opus efectuarii de practica in aceasta perioada, au facut o sesizare colectiva atat catre Institutia prefectului, cat si catre Inspectoratul Teritorial de Munca, Inspectoratul Scolar si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

De altfel, marti, inspectorii de munca s-au deplasat in teren si au gasit, se pare, mai multe nereguli, insa acestea vor fi facute publice abia dupa intocmirea raportului final.

In baza sesizarilor, prefectul Adrian Constantinescu a emis, marti, un ordin prin care a dispus formarea unei comisii formate din specialisti de la toate institutiile sesizate, care urmeaza a se deplasa, miercuri in teren.

‘Comisia va merge la liceu, va sta de vorba cu profesorii, cu copii si va ce s-a intamplat, daca sesizarea se confirma sau nu. Copiii trebuiau sa faca practica in alta parte decat la scoala”, a afirmat directorul Cancelariei prefectului, Viorica Afrasanei.

Directorul Sergiu Lungu explica ca situatia aparuta este artificiala. El spune ca elevii sunt obligati sa faca practica in aceasta perioada, chiar daca afara este cald.

Ministerul nu a dat ordin ca daca-i canicula nu se face practica. Sa dea ministerul ordin si nu mai facem practica. Nu s-a intamplat nimic, ci doar scandal politic„, a spus Lungu.

One thought on “Scandal la liceul din Sendriceni. Profesorii sar in capul directorului Lungu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *