Meniu de criză pentru bolnavii internaţi la Spitalul Judeţean

bucatarie spital

Meniu de criză pentru bolnavii internaţi la Spitalul Judeţean. Faptul că mâncarea pe care aceştia o primesc zilnic în farfurii este insuficientă o arată şi lista lunară cu necesarul de alimente pe care conducerea spitalului a trimis-o la Consiliul Judeţean. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, Spitalul Judeţean, de exemplu, ca să  poată asigura mâncare de calitate bolnavilor are nevoie de 1500 kg carne de vită în plus, pe lună, faţă de ceea ce oferă acum.

Mai au nevoie de 4 tone de cartofi. Nici din ăştia nu au destul. Au nevoie în plus, pe lună, de 300 kg sfeclă roşie, 20 kg de usturoi. Au nevoie de iaurt 1000 de bucăţi, unt fără sare- 500 de bucăţi, mere 2500 kg, morcovi 600 kg, telină, castraveţi-300 kg. Cel mai mult au nevoie Spitalul Judeţean şi Psihiatria. Acum dau un cartof în două„, a spus Florin Ţurcanu, preşedintele CJ.

Acesta a precizat că, începând de săptămâna viitoare, mai mulţi sponsori vor acorda alimente unităţilor spitaliceşti, iar meniul bolnavilor va fi îmbunătăţit. Florin Ţurcanu susţine că personal va dona spitalelor alimente precum carne, brânză, pâine.

One thought on “Meniu de criză pentru bolnavii internaţi la Spitalul Judeţean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *