Instituţia Prefectului pregăteşte organizarea referendumului din 29 iulie

prefectul Adrian Constantinescu
prefectul Adrian Constantinescu

Prefectul Adrian Constantinescu face apel către instituţiile implicate în organizarea referendumului din 29 iulie să îşi facă treaba. Acesta a precizat ca deocamdată nu s-a făcut un calcul al costului referendumului la Botoşani şi că la această dată s-a primit doar o finanţare de 24.000 lei pentru materialele necesare Biroului de Evidenţă a Populaţiei, în vederea aducerii la zi a listelor privind alegătorii.

Am stabilit un calendar. La Botoşani, am confecţionat deja ştampila Biroului Electoral Judeţean şi vom face acele ştampile de control„, a spus prefectul de Botoşani.

Conform graficului stabilit de guvern pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului din 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui României, prefectul judeţului a emis până acum trei ordine. Acestea au dus la constituirea Comisiei tehnice judeţene şi a Grupului tehnic judeţean, dar şi la stabilirea dimensiunilor pe care le vor avea ştampilele Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 7, precum şi cele de control pentru secţiile de votare. În cele câteva zile ce s-au derulat de la stabilirea de către guvern a datei la care va avea loc referendumul, Instituţia Prefectului a solicitat primarilor din judeţ propunerile privind preşedinţii secţiilor de votare, acestea fiind deja centralizate şi  predate Tribunalului Botoşani. Magistraţii vor face tragerea la sorţi a preşedinţilor în data de 22 iulie.            

 Marti, 10 iulie, s-a completat Biroul Electoral Judeţean de Circumscripţie cu reprezentanţii celor şase partide parlamentare. În cel mai scurt timp se vor delimita secţiile de votare şi se vor reactualiza listele electorale. Vineri, 13 iulie, la ora 10, va avea loc la Instituţia Prefectului Botoşani instruirea secretarilor şi primarilor din unităţile administrativ-teritoriale din judeţ.

   „Buletinele de vot vor fi tipărite la nivel naţional de către Ministerul Administraţiei şi Internelor. Instituţia Prefectului se va ocupa de tipărirea listelor electorale, de fabricarea ştampilelor de control ale secţiilor electorale, precum şi de asigurarea celorlalte materiale necesare desfăşurării votării din 29 iulie.”, a mai spus prefectul judeţului Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *