Mihaela Huncă, inspector general al IŞJ, despre rezultatele de la Bac: Vom face o analiză concretă, iar planul de măsuri va fi cu responsabilităţi şi termene

Mihaela Hunca, inspector general al ISJ
Mihaela Hunca, inspector general al ISJ

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) va face o analiză amănunţită a cauzelor care au condus la o promovabilitate atât de scăzută la examenul de bacalaureat din acesta an. Mihaela Huncă, inspector general al IŞJ, susţine că rezultatele la examenul de bacalaureat din acest an sunt dezastruoase. Ea consideră că încă de anul trecut trebuia să se stabilească un plan de măsuri la nivelul judeţului, dat fiind faptul că procentul de promovabilitate a fost la fel de redus la bacalaureat.

Vreau să vedem dacă există acest plan de măsuri, dacă s-au întreprins măsuri la nivel de judeţ, la nivel de unităţi şcolare, pentru îmbunătăţirea rezultatelor la bacalaureat. De fapt, în loc să se îmbunătăţească, ele au scăzut cu aproximativ 17%. Nu putem spune că a fost vina cuiva care a prelaut ministerul de o lună, că nu a fost concordanţă între subiecte şi programa şcolară. Subiectele au fost preluate din timp. Este şi un efect al Legii educaţiei nr.1. A fost dată fără să aibă metodologii de implementare. Există carenţe, probabil, şi în activitatea de învăţământ. Vom face o analiză amănunţită, vom face un plan de măsuri, astfel încât în anul viitor să putem spune că procentul de promovabilitate a crescut mult”, a spus Mihaela Huncă.

Ea susţine că absolvenţii de liceu care au obţinut note mici la examenul de bacalaureat sunt de fapt cei care au luat la examenul de evaluare naţională şi au intrat la licee cu note sub 5. Sefa IŞJ mai spune că nu poate fi aruncată vina asupra profesorului sau elevului, pentru că la această dată ar vorbi în necunoştinţă de cauză.

Până ce nu am toate motivele, toate cauzele, până nu ştiu exact toată situaţia nu pot să spun nimic. Nu vom face analize la modul general, vom face o analiză concretă, iar planul de măsuri va fi cu responsabilităţi şi termene, astfel încât şi încrederea în şcoală să devină alta. Pentru că atunci, de ce dăm 12 ani la şcoală un copil, care la sfârşit îl scoatem şomer şi nu este în stare să treacă examenul de bacalaureat”, a adăugat Mihaela Huncă.

La nivelul judeţului Botoşani, rata de promovabilitate la bacalaureat a fost de 38,9%. În două unităţi de învăţământ, respectiv Liceul de Cooperaţie şi Liceul Ştefăneşti nu a promovat niciun elev.

One thought on “Mihaela Huncă, inspector general al IŞJ, despre rezultatele de la Bac: Vom face o analiză concretă, iar planul de măsuri va fi cu responsabilităţi şi termene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *