100 de angajaţi de la Nova Apaserv, trimişi pe teren să încaseze dările de la consumatori

nova apaserv BotosaniAproximativ 100 de salariaţi de la Nova Apaserv vor fi scoşi din birouri şi trimişi pe teren să încaseze dările de la populaţie. Preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, susţine că sunt localităţi în care nu s-a încasat niciun leu de la consumatori, deşi aceştia au consumat apă, în timp ce alţii, precum cei plecaţi la muncă în străinătate, s-au ales cu dosare în instanţă că nu şi-au plătit datoriile la furnizorul de apă, deşi nu au locuit şi nu au consumat deloc apă. Aceştia au fost trecuţi ilegal, spune Florin Ţurcanu, din oficiu la plata apei, pe motiv că nu au venit să-şi reactualizeze situaţia la societate.

Preşedintele CJ susţine că în localităţi precum Ripiceni sau Răuseni nu s-a încasat de un an şi jumătate nici măcar jumătate din salariul casierului.

Vom face un departament de distribuire a facturilor, citirea contoarelor şi încasarea banilor. Vom încerca să susţinem financiar angajaţii care îşi fac treaba. Aici vom vedea cât ne permite legea, ca în contractul colectiv de muncă să primească un supliment la salariu, dacă îşi face planul. Sunt persoane care s-au trezit că sunt date în judecată, fără să primească factură la uşă, fără să ştie că au datorii. Sunt facturi fictive, de peste 2 miliarde lei, pe persoane care nu au consumat niciun mc de apă şi au datorii de zeci de milioane lei. Noi cumpărăm 1000 mc de apă şi vindem doar 300 mc, restul sunt pierderi„, a spus Ţurcanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *