O femeie a sunat marti seara la serviciul unic de urgenta pentru a solicita interventia unei ambulante pentru sotul ei. Motivul, insa, a fost cel care i-a uimit pe dispecerii de la Ambulanta, dar si pe cei din echipajul care a ajuns la fata locului. C. R., de 38 de ani, fusese muscat de un liliac, dupa cum au povestit mai tirziu sotia sa si chiar el celor din Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU), unde a primit ingrijirile medicale corespunzatoare. Potrivit acestuia, liliacul a intrat in bucataria apartamentului in care locuieste impreuna cu sotia, speriind-o foarte tare pe femeie. Alarmat de tipetele ei, barbatul a intrat in incapere si, cu ajutorul unui prosop, a reusit sa imobilizeze animalul. Incercind insa sa-l elibereze pe geam, a fost muscat de degetul mare de la mina dreapta. Vazind ca sotul se simte destul de rau, desi muscatura nu a fost profunda, femeia a sunat la ambulanta. "Pina a ajunge noi, barbatului i s-a facut greata, era extrem de palid si a regurgitat. Probabil era in aceasta stare din cauza sperieturii, dar si ca reactie a organismului la muscatura", a precizat un asistent din cadrul Serviciului Judetean de Ambulanta.
Medicii de specialitate spun ca astfel de cazuri sint rar intilnite, mai ales iarna, atunci cind aceste animale sint inactive. "Astfel de cazuri pot fi numarate pe degetele unei miini. Plagi muscate de sobolani sau alte animale mai putin obisnuite s-au mai intilnit, insa nu lilieci", a precizat Petre Radauceanu, medic sef in cadrul UPU.
Primul caz de persoana muscata de lilieci a fost luata in evidentele Sectiei de boli contagioase in vara anului 2004, cind un tinar a fost atacat in apartamentul sau.
Un lucru ingrijorator, insa, era faptul ca pina ieri la amiaza barbatul muscat de liliac nu s-a prezentat la Sectia de boli contagioase, asa cum i-au recomandat medicii UPU, fiind stiut faptul ca rabia se transmite usor prin intermediul acestor animale