Gunoiul Sucevei, motiv de scandal între Portariuc şi Ţurcanu

Florin Turcanu, Sorescu si IliutaPreşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, nu vrea ca judeţul Botoşani să mai primească gunoiul de la Suceava. Acesta a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că se delimitează de primarul municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc, şi nu va semna niciun document prin care Suceava să aducă gunoi, în continuare, la Botoşani. Acesta motivează că şi aşa Botoşaniul are o problemă cu propriul gunoi, că nu are unde să-l depoziteze neavând în prezent o groapă de gunoi, nu să mai primească şi gunoiul judeţului vecin.

Eu, în calitatea de preşedinte al Consiliului Judeţean, nu sunt de acord să mai primim nicio zi gunoiul de la Suceava. Voi face toate demersurile care pot să le fac eu, ca începând cu data de 16 iulie să nu mai primim gunoiul. Dacă domnul primar Ovidiu Portariuc va accepta să primească gunoiul, eu mă delimitez total de acţiunea pe care dumnealui o face, pentru că noi în campania electorală am promis oamenilor că nu vom mai primi gunoiul din oraşul Suceava. Dacă domnul Portariuc va primi gunoiul din judeţul Suceava, eu mă delimitez total de acest lucru şi voi ieşi public să critic acest lucru„, a spus Ţurcanu, care a adăugat că un depozit alternativ de gunoi poate fi făcut şi la Suceava, nu numai la Botoşani.

Să îşi facă la ei în Dumbrăveni, unde stau ca boierii cu vile, de ce să vină la noi. Mă delimitez. Voi vorbi şi la Ministerul mediului să nu aprobe aşa ceva„, a mai spus Ţurcanu.

6 thoughts on “Gunoiul Sucevei, motiv de scandal între Portariuc şi Ţurcanu

  1. Domnule presedinte al CJ Botosani are mare dreptate! Nu mai vrem sa fim groapa de gunoi a nimanui,avem destul gunoiul nostru si nu stim cum sa scapam de el. Fiecare cu gunoiul lui. Il rog pe domnul primar Ovidiu Portariuc sa tina cont de precizarea facuta de domnul presedinte Turcanu . Aceasta problema sa fie pusa in sedintele de consiliu local si judetean si sa dea hotarari ferme! Cu stima!

  2. Domnule Turcanu stiti de ce nu avem unde depozita gunoiul, daca nu va spun eu, cei de la UIP Consiliul Judetean Botosani sunt vinovati principali, mai ales directorul Micu Iulian si amanta sa Mihaela Piaskovski, la ei va va duceti si sa ii luati de gat, ca au furat tot proiectul in loc sa faca treaba au bagat bani in buzunar, Micu la containere si masini Pia la CMID, ca doar sot lucreaza la Electroalfa firma care face depozitul de la Stauceni. Ei isi bat joc de angajati au alungat niste baieti care erau specialisti si au adus niste fufe pentru a putea sa isi acopere hotiile. Ei va trag in jos domnule Turcanu, si oamenii de acolo care au luat mita si primesc in continuare. Depozitul va fi gata cand veti scapa de Micu si Piaskovski oamenii lui Tabulaec pana atunci

  3. Scandal nu are cum sa fie , fiindca lipseste ” saminta de scandal” . Incepind cu 16.07.2012 nici macar municipiul Botosani nu mai poate depozita gunoiul la actuala ( de la data mentionata va deveni fosta) groapa de gunoi , daramite Suceava . Dupa 16.07.2012 scandalul poate porni dinspre Portariuc spre Turcanu , fiindca depozitul ecologic pentru deseuri ce se construieste la Stauceni este in sarcina CJ , ei au ” nuca ferbinte in mina ” . Normal ar fi fost ca pina la data de 16.07.2012 prima celula a noului depozit ecologic pentru deseuri sa fie data in exploatare . Acum deseurile din municipiu vor trebui transportate la Saveni sau Darabani ,daca o mai exista capacitate si acolo(daca nu vor trebiu carate in alt judet) .Oricum se pare ca vom avea o problema mare cu depozitarea acestora , care s-ar putea reflecta si intr-o crestere de tarife pentru colectarea si transportul deseurilor .

  4. Acu’ sa stam stramb si sa judecam drept: ce cauta gunoaiele Sucevei la noi daca noi insine avem o problema cu depozitarea lor?
    La cati bani a avut pe mana Flutur de la Suceava n-a putut sa le faca sucevenilor batar un loc pentru gunoaie? Bine ca a facut un sens giratoriu la iesire din Suceava cat Raraul. Mare-i gradina ta , Doamne!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *