Prefectul Constantinescu: Sunt nemulţumit de atitudinea jignitoare a unor mari agenţi economici

consiliu consultativ prefectPrefectul judeţului se declară nemulţumit de atitudinea unor agenţi economici mari din Botoşani, respectiv comercianţi, care, spune el, este jignitoare la adresa populaţiei din judeţ. Adrian Constantinescu nu a dorit să dea nume de firme, însă a criticat modul în care acţionează paznicii de la marile centre comerciale din Botoşani, în momentul ieşirii cumpărătorilor de la casele de plată.

După ce la unele case de marcat se plăteşte produsul, iar cumpărătorul devine proprietarul mărfii, nu mai are voie decât Garda Financiară sau inspectorii de la Fisc să le ceară o dovadă că marfa aia le aparţine. De ce după casa de marcat este acel paznic care vine şi răscoleşte coşul cumpărătorului şi nu ştiu care este menirea lor acolo„, a spus prefectul.

Prefectul susţine că paznicii nu au niciun drept legal să verifice coşurile cumpărătorilor şi bonul, drept pentru care a solicitat comisarilor de la Protecţia Consumatorului să analizeze legalitatea şi corectitudinea acestui stil de comerţ.

Semnalul a fost tras de prefect în cadrul şedinţei de Consiliu Consultativ al Protecţiei Consumatorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *