800.000 lei imputaţi municipalităţii pe proiectul privind sistemul de supreveghere video

sistem supraveghere video Botosani
sistem supraveghere video Botosani

Primăria Botoşani a primit o nouă corecţie financiară pe un alt proiect european derulat în municipiu. Este vorba de proiectul privind sistemul de supraveghere video a orasului, iar sancţiunea aplicată este de 800.000 lei.

Curtea de Conturi a stabilit, în urma unui control recent, că reprezentanţii Primăriei au direcţionat fonduri pentru finalizarea proiectului din fondul de rezervă a Guvernului.

Este vorba de fondurile care s-au primit din fondul de rezervă de la Guvern, pe care Bucureştiul le-a cerut înapoi. Ele au fost folosite, în urma controlului Curţii de Conturi, pentru ale destinaţii decât trebuiau să fie folosite. Erau destinate unor arierate şi cofinanţări şi au fost folosite, aproximativ opt miliarde lei, pentru acest sistem de supraveghere video. A venit Curtea de Conturi, a făcut raportul şi trebuie să rambursăm opt miliarde. Analizăm cu Direcţia Economică să facă o notă de contestare„. a spus primarul Ovidiu Portariuc.

Deşi sistemul de supraveghere video a municipiului a fost recepţionat, el nu este funcţional de mai bine de o lună, întrucât mai sunt de pus la punct nişte chestii tehnice, mai spune primarul.  

Proiectul a fost finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională şi a avut o valoare de peste 2,7 milioane lei. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Botoşani, proiectul a avut ca obiectiv reducerea criminalităţii sociale şi creşterea siguranţei cetăţenilor din zona de acţiune urbană a municipiului Botoşani prin achiziţionarea şi instalarea unui sistem de supraveghere, compus dintr-un subsistem de 57 camere video, un subsistem de comunicaţii şi subsistem de monitorizare şi control.

One thought on “800.000 lei imputaţi municipalităţii pe proiectul privind sistemul de supreveghere video

  1. D-le Primar verificati pe ce bani s-a facut bransarea cartierului ALFA LAND la reteaua de gaze naturale ?????
    Cum de s-a mutat d-l Flutur imediat dupa ce sa bransat cartierul la reteua de gaze naturale ???? si cu se bani a cumparat casa ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *