Mihaela Huncă: Nu este normal ca după opt ani de şcoală un elev să ia nota unu la evaluare

Mihaela Hunca
Mihaela Hunca, inspector general al ISJ

Şcolile care au obţinut rezultate slabe la evaluarea naţională vor fi primele ce vor fi inspectate de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean în anul şcolar viitor. Mihaela Huncă, inspector general al IŞJ, a declarat că nu este normal ca după opt ani de şcoală un elev să ia nota 1 la evaluare.

„40% din notele obţinute la evaluarea naţională au fost sub 5. Asta nu înseamnă să dăm vina pe cadre didactice. Este o problemă a sistemului şi este clar că trebuiesc revăzute programele şcolare, curriculum şi e clar că subiectele de la examen trebuie corelate cu acest curriculum„, a spus Mihaela Huncă.

În unele şcoli din judeţ, precum Coşula sau Copălău, majoritatea copiilor au luat note sub 5 la evaluarea naţională din acest an.

3 thoughts on “Mihaela Huncă: Nu este normal ca după opt ani de şcoală un elev să ia nota unu la evaluare

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Ba este normal cand este la limita de retard mintal! Acestia trebuie integrati in invatamantul de masa, dar nu au programa speciala!

    1. Pai cum sa aiba programa speciala daca sunt integrati in invatamantul de masa?! Ar trebui sa fie inclusi in invatamantul special.

      1. Numai un om fara cap poate sa insiste la distrugerea invatamantului romanesc. S-a inteles gresit educarea elevilor cu CES: nu facem nici o favoare acestor elevi umilindu-i, adica punandu-i alaturi de elevii dezvoltati normal ! Ci facem o favoare doar PARINTILOR care se simt rusinati de copilul lor ! Consilierea PARINTILOR si mentinerea elevilor in sistem special, scoli speciale – dupa nevoile fiecaruia, va face ca elevii sa fie educati si pregatiti pentru viata , mai bine, mai corect. Nu suntem egali pe pamant ci doar in fata Domnului ! Dar pentru fiecare s-a prescris un destin – deci sa-l respectam si sa muncim sa-i pregatim pe acesti elevi, cu cadre didactice bine pregatite in Licee pedagogice – nu la fabrica de diplome – si vom ajunge la vorba lui Ion Creanga: care-i popa sa citeasca, care-i copil sa se joace….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *