Percheziţii la Dorohoi făcute de poliţişti spanioli

Masina Politiei la DIICOTPoliţiştii spanioli şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată au organizat, miercuri dimineaţă, mai multe percheziţii în municipiul Dorohoi. Ei au lucrat la destructurarea unei reţele de indivizi specializaţi în clonarea de carduri bancare.
Actiunea de astazi a constituit o a doua etapa in cadrul unei investigatii demarate de autoritatile judiciare spaniole si a avut ca scop efectuarea unor perchezitii domiciliare in doua locatii din municipiul Dorohoi, in vederea strangerii de probe intr-o cauza pe care acestia o instrumenteaza. Aceasta cauza priveste activitatea infractionala a unui grup structurat constituit preponderent din cetateni romani, grupul fiind specializat pe linia clonarii de carduri bancare si efectuarii de retrageri frauduloase numerar din bancomate”, a declarat şeful DIICOT Botoşani, procurorul Viorel Porumb.
În perioada 2010 – 2012, suspecţii au constitut un grup infracţional organizat, acţionând pe teritoriile Germaniei, Italiei, Angliei şi României, în scopul obţinerii de beneficii financiare substanţiale, prin fraudarea de conturi bancare aparţinând cu predilecţie clienţilor unei bănci italiene.

Membrii grupării obţineau prin  phishing date şi adrese e-mail aparţinând  clienţilor  unităţilor bancare vizate şi, prin  mesaje de tip spam, îi  îndrumau  să acceseze  linkuri către pagini web clonă unde să introducă datele bancare personale (user/nume utilizator, parolă acces, număr card, data expirării), informaţii care permiteau accesarea conturilor online banking.   

În această modalitate învinuiţii au accesat  fără drept conturile bancare online banking ale clienţilor băncii, au efectuat transferuri frauduloase şi ulterior  retrageri de numerar de la ATM-uri prin utilizarea de carduri emise de către aceeaşi unitate bancară, obţinute anterior în Italia, de către alţi membri grupării.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la suma de 1 milion Euro.
Autorităţile române au colaborat în instrumentarea cauzei cu ofiţerii Secret Service  din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *