Patronul de la Victor Construct evacuează Grădiniţa 24

Gradinita 24Preşcolarii de la Grădiniţa 24 din municipiul Botoşani vor rămâne, din anul şcolar viitor, fără spaţiu de învăţământ. Şi asta pentru că sediul grădiniţei a fost retrocedat fostului proprietar, care, la rândul lui, l-a vândut omului de afaceri Victor Mihalachi de la Victor Construct.

Acesta a trimis Inspectoratului Şcolar şi Primăriei o somaţie de evacuare a spaţiului, iar autorităţile încearcă să îl convingă să amâne evacuarea.

 „Este o problemă majoră şi serioasă care este, în acest moment, nerezolvată„, a subliniat inspectorul şcolar Mihaela Huncă.

Iniţial, Inspectoratul Şcolar şi Primăria, căreia îi aparţin unităţile de învăţământ, au luat în calcul mutarea Grădiniţei 24 la etajul I al internatului Colegiului Naţional AT Laurian. Soluţia nu pare în acest cea mai bună, pe motiv că în acest internat se cazează elevi (adolescenţi) de la Colegiul Naţional “A. T. Laurian” Botoşani, de la Grup Şcolar “Dimitrie Negreanu” Botoşani, de la Colegiul Economic “Octav Onicescu” Botoşani, de la Liceul cu Program Sportiv Botoşani şi de la Liceul de Artă “Ştefan Luchian” Botoşani, care au un anumit comportament şi un anumit program.

Pe de altă parte, costurile aferente amenajării internatului pentru  săli de grădiniţă ar fi foarte mari.

Primarul Ovidiu Portariuc susţine că îl va invita la negocieri pe Victor Mihalachi, pentru a-l convinge să nu schimbe destinaţia grădiniţei în următorul an, iar primăria să îi plătească o chirie.

Vom purta discuţii să vedem ce soluţie găsim„, a spus Oviodiu Portariuc.

La Grădiniţa 24 învaţă peste 150 de copii.

4 thoughts on “Patronul de la Victor Construct evacuează Grădiniţa 24

  1. Asta este adevarata fata a oamenilor de afaceri ai PDL, nu? Daca nu stiati acest domn Victor Mihalache este LIDERUL OAMENILOR DE AFACERI AI PDL. Este etalonul, exemplul oamenilor de afaceri ai PDL. Iata de ce se voia distrugerea invatamantului… ca sa aiba oamenii lor ce cumpara si vinde. Iata etalonul, exemplul afaceristilor portocalii.

  2. Mihalache va dori sa -ti ofere un troc: gradinita in schimbul ochilor inchisi la manariile savarsite pe vremea lui Flutur. Nu pune botul caci spatiul acela e o darapanatura. Spele-se cu el pe cap. Ar trebui de vazut documentele in baza carora s-a facut retrocedarea.

  3. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Johan, daca stii ca esti prost taci. Acolo Mihalachi va face tot o gradinita, pentru copiii angajatilor sai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *