Energie verde în Şcoala Mihail Sadoveanu din comuna Ibăneşti

Scoala IbanestiRompetrol susţine proiectele care au impact pozitiv asupra mediului şi îmbunătăţirii stării de sănătate publică, la nivel naţional. În cadrul programului ,,Împreună pentru fiecare” s-au depus proiecte care au fost evaluate în funcţie de motivaţia socială şi impactul local, precum şi în funcţie de reponsabilitatea şi seriozitatea aplicanţilor.        

Activitatea a început pe data de 02 aprilie 2012, iar Primăria comunei Ibăneşti s-a înscris cu 6 proiecte, respectiv ,, Un spaţiu verde amenajat înseamnă bunăstare”, ,,Spaţiu verde şi ecologic pentru cei mici”, ,, Împreună pentru un parc eco în comuna Ibăneşti”, ,, Grădiniţă dotată cu energie nepoluantă pentru educarea copiilor într-un mediu mai sănătos” , Energie eco pentru o viaţă mai bună a locuitorilor din comuna Ibăneşti ,judeţul Botoşani” şi ,, Energia Verde în Şcoala Mihail Sadoveanu din comuna Ibăneşti”.

  În perioada 02 aprilie 2012- 12 iunie 2012  proiectele au fost votate pe adresa www.impreunapentrufiecare.ro şi pe facebook.  În perioada următoare a avut loc jurizarea proiectelor de către juriu,iar pe 13 iunie 2012 pe baza voturilor şi a notei juriului proiectul ,, Energie verde în Şcoala Mihail Sadoveanu din comuna Ibăneşti” a fost validat ca proiect finalist.

Sâmbătă, 23 iunie 2012, echipa Rompetrol, reprezentată de Cristina Enache s-a deplasat la Şcoala Mihail Sadoveanu din satul Dumbrăviţa pentru evaluarea în teren a proiectului.

 La eveniment a participat şi echipa de implementare, compusă din Mariana Magopeţ-directorul şcolii şi responsabil al proiectului, primarul Romică Magopeţ, în calitate de partener al aplicantului, viceprimarul Lavric Săvel şi Petru Aboghioaie,responsabil al partenerului cu derularea proiectului şi grupul de voluntari compus din profesori şi părinţi.

Copiii au nevoie de siguranţă, iar noi facem tot ceea ce este cu putinţă pentru a le oferi această siguranţă. Domnul primar menţine comuna Ibăneşti la nivel european, nu doar cu numele, ci şi cu fapte concrete. Implementarea acestui proiect oferă copiilor şansa de a învăţa într-un mediu mai sănătos şi ecologic. Este de apreciat interesul pe care administraţia locală îl manifestă permanent faţă de întreaga comunitate ibăneşteană.” a declarat directorul şcolii, Mariana Magopeţ.

Au fost discutate problemele legate de activităţile de voluntariat, promovare şi publicitate ale proiectului şi despre partea tehnică a acestuia.

În urma evaluării pe teren de către echipa Rompetrol s-au transmis documentele necesare evaluării finale pentru obţinerea finanţării.

Scopul proiectului este acela de a eficientiza consumul de energie electrică prin utilizarea panourilor solare şi de a promova acţiunile de protecţie a mediului înconjurător.

Evaluarea finală în vederea selecţiei proiectelor câştigătoare va avea loc în data de 4 iulie 2012.

Sursa: comunicat Primăria Ibăneşti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *