Conducerea Spitalului Judeţean a dat în judecată peste 40 de angajaţi pentru recuperarea unor sporuri încasate ilegal

Victor Nitu, juristul Spitalului Judeţean

Conducerea Spitalului Judeţean a acţionat în judecată peste 40 de salariaţi ai unităţii pentru a recupera nişte sporuri ce le-au fost acordate ilegal. Curtea de Conturi a constatat că în cazul a 31 de asistenţi medicali le-a fost acordat ilegal un spor de calculator, în timp ce la alţi 11 de la Unitate de Primire Urgenţe le-a fost acordat un spor de 15% pentru radiologie, deşi nu aveau studii de specialitate.

Sporurile au fost acordate anterior controlului Curţii de Conturi din primăvara acestui an şi ei au constatat că au fost acordate ilegal. Conducerea Spitalului Judeţean a dat în judecată pe cei 31 de angajaţi, personal medical şi 11 asistenţi pentru recuperarea sumelor respective. În cazul în care vom obţine o decizie favorabilă de la instanţă, atunci vom face popriri pe salarii„, a precizat Victor Niţu, juristul Spitalului Judeţean.

Procesul a fost deschis săptămâna aceasta, respectiv pe 26 iunie, la Tribunalul Botoşani.

One thought on “Conducerea Spitalului Judeţean a dat în judecată peste 40 de angajaţi pentru recuperarea unor sporuri încasate ilegal

  1. Sporul se acorda av=nd ca temei legal Ordinul nr. 547 din 26 mai 2010 pentru aprobarea Regulamentului privind acordarea sporurilor la salariile de baza, în conformitate cu prevederile notei din anexa nr. II/2 la Legea-cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice care precizeaza la “ANEXA Nr. 6: Sporurile acordate în baza prevederilor paragrafului „Sporuri si alte drepturi specifice”, pct. 1 lit. e) din nota aferenta anexei nr. II/2 la Legea-cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.
    Continuarea pe http://www.stelian-aivancesei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *