5.400 de profesori formaţi în cadrul unui proiect iniţiat de Inspectoratul Şcolar

Inspectoratul Scolar Judetean
Inspectoratul Scolar Judetean

 Inspectoratul Şcolar judeţean a găzduit, vineri, o şedinţă a proiectului, „Competenţă, profesionalism şi dimensiune europeană prin integrarea TIC în actul educaţional”. Iniţiat de IŞJ Botoşani în parteneriat cu IŞJ Maramureş, Casa Corpului Didactic Botoşani, Casa Corpului Didactic Maramureş, Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei şi SIVECO România, proiectul vizează formarea a 5.400 de cadre didactice, atât din mediul urban, cât şi din rural, din cele două judeţe.

Vineri, a avut loc o şedinţă pentru aprobarea unui nou partener în proiect, respectiv Universitatea Danubius din Galaţi în locul Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei care a ieşit din proiect.

Obiectivul proiectului îl constituie dezvoltarea competenţelor personalului didactic printr-un program de formare continuă, în scopul abilitării curriculare durabile a cadrelor didactice cu ajutorul instrumentelor digitale şi îmbunătăţirea calificării capitalului uman din educaţie.

Sunt două proiecte în care suntem beneficiari, cinci în care suntem parteneri şi un proiect în care suntem judeţ pilot„, a declarat Rodica Mighiu, purtătorul de cuvânt al IŞJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *