Bugetul alocat primăriilor, „atacat” verbal de consilierii PDL şi PP-DD

sedinta CJConsilierii judeteni ai PDL si PP-DD au criticat, vineri, modul de repartizare a sumelor catre primarii si Consiliul Judetean. Fostul presedinte al Consiliului Judetean, Mihai Ţâbuleac, a  fost cel care a criticat în termeni duri construcţia bugetului. El a declarat că bugetul respectiv reprezintă o ruşine, spunând că este inadmisibil ca Primăria Mihai Eminescu să primească acelaşi buget cu cel al Consiliului Judeţean, care are în derulare proiecte europene importante şi care, spune el, necesită sprijin financiar pentru a putea fi finalizate. Consilierii din cele două tabere au acuzat că actualul Executiv de CJ nu a luat în calcul criteriile legale de repartizare şi că primarii nu au fost consultaţi în totalitate cu privire la buget.

„În modul în care actuala conducere a Consiliului Judeţean a propus împărţirea fondurilor publice pe unităţi administrativ teritoriale, nu rezultă altceva decât răzbunarea politică de după alegerile din 10 iunie 2012. Acesta este singurul criteriu. Proiectul, aşa cum este el la momentul acesta, nu reprezintă altceva decât o ruşine. Oare proiectele judeţului Botoşani nu trebuie susţinute în mod proporţional? Avem de-a face aici cu cel puţin două erori: o subevaluare până aproape de zero a sumelor alocate unor comunităţi locale din judeţul nostru şi o subevaluare în totală discordanţă cu nevoile a sumelor repartizate bugetului propriu al judeţului. Mă încearcă un sentiment de ruşine, că fac parte dintr-o instituţie a cărei conducere a putut să vină în faţa cetăţenilor cu un asemenea mod de abordare”, a spus Ţâbuleac.

La rândul său, fostul primar Cătălin Flutur a precizat că prin acest proiect a fost pusă la zid o treime din localităţile judeţului Botoşani, însă a ţinut să-i felicite pe cei care au făcut parte din comisia care a împărţit bugetul că „în nu mai puţin de 48 de ore au reuşit să verifice peste 300 de drumuri judeţene şi comunale…” .

Şi consilierul PP-DD, Dorin Ciuştea, şi-a exprimat nemulţumirea spunând că primarii nu au fost consultaţi cu privire la buget şi a cerut preşedintelui CJ documentele prin care aceştia şi-au dat semnătura în acest sens.

Proiectul de buget a fost aprobat însă cu 20 de voturi pentru şi nouă împotrivă.

Exclusiv! Vezi câţi bani va primi fiecare primărie în parte după reîmpărţirea bugetului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *