LSI a cerut Ministerului Educaţiei ca repartizarea profesorilor să nu se facă pe centre, ci în şedinţe publice la nivel de judeţ

Liviu Axinte, liderul LSI
Liviu Axinte, liderul LSI

Liga Sindicatelor din Învăţământ a cerut Ministerului Educaţiei ca repartiţia candidaţilor pe posturi în învăţământ să se facă cel puţin la nivel de judeţ. Solicitarea sindicatului, trimisă şi printr-un memoriu ministerului, vine după ce metodologia de anul trecut prevedea ca ocuparea posturilor să se facă pe centre, dat fiind faptul că şi examenul era programat să se susţină la nivelul şcolilor. Ulterior, a venit un ordin care precizează că şi anul acesta aspiranţii la un post în învăţământ vor susţine concurs naţional, fără să se mai reglementeze  repartizarea acestora pe posturi.

Mi se pare normal ca atâta timp cât subiectele sunt unice la nivel naţional şi repartiţia să se facă cel puţin la nivel de judeţ, dacă nu şi la nivel naţional. Păi, eu dau examen cu subiecte elaborate la nivelul ministerului şi nu pot opta decât pentru Coşula sau pentru care post m-am mai înscris pe centru de examen. Şi abia după, dacă nu se ocupă, vin la nivelul Inspectoratului Şcolar. Un centru de examen în mediul rural putea să aibă subiecte mai uşoare ca să-şi fixeze un om pe post. Concursul de acum este o combinaţie: subiecte şi evaluare naţională, dar repartiţia este pe centre„, a spus Liviu Axinte, liderul LSI Botoşani.

Acesta susţine că multe cadre sunt dezavantajate de această procedură şi consideră că se impune în această situaţie ca repartizarea să se facă în şedinţe publice, la nivel de judeţ.

One thought on “LSI a cerut Ministerului Educaţiei ca repartizarea profesorilor să nu se facă pe centre, ci în şedinţe publice la nivel de judeţ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *