Expoziţie organizată de Vania Atudorei la muzeu

Muzeul Judetean Botosani
Muzeul Judetean Botosani

Microbiologul Vania Atudorei organizeaza pe 5 iulie la Muzeul Judetean expozitia „Aniversari canadiene 2012”. Botosaneanul este stabilit in Canada de 20 de ani, unde conduce o companie farmaceutica.

Potrivit directorului muzeului, Lucica Parvan, prezentarea va marca 145 de la infiintarea Canadei ca stat, dar si 100 de ani de la scufundarea Titanicului pe coastele Canadei. Expozitia va fi deschisa pana la sfarsitul lunii iulie. Vania Atudorei s-a nascut pe 9 decembrie 1953, la Botosani iar in anul 1978 a absolvit Universitatea din Iasi, specialitatea Biologie Medicala.

In 1992 emigreaza in Canada si dupa o scurta sedere la Quebec, se stabileste la Montreal. Intre 1993 si 1996 a fost directorul Departamentului de microbiologie al unei companii farmaceutice, ocupandu-se de proiecte de cercetare privind utilizarea radiatiilor in decontaminare, farmacodinamica antibioticelor in patologia umana si veterinara precum si testarea de noi medicamente contraceptive si anti-SIDA.

Vania Atudorei ajunge in fruntea unei companii farmaceutice de mare prestigiu din Canada, dar si primul microbiolog care conduce o astfel de institutie.

O alta expozitie organizata de Vania Atudorei la Botosani, a avut loc de in 2008, de zilele orasului  si a fost denumita „Laval – oras infratit cu Botosani – 110 ani de emigrare in Canada”.

Sursa: MONITORUL de BOTOSANI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *