Contrabandă cu căruţa la frontiera cu Moldova

tigari cu caruta 1Poliţiştii de frontieră botoşăneni au interceptat şi reţinut trei bărbaţi, care transportau cu o căruţă peste 60.500 de ţigarete de contrabandă, introduse ilegal în România peste râul Prut.

În dimineaţa de 27 iunie, în jurul orelor 07.30, pe timpul executării unei misiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări, beneficiind de sprijinul tehnico-informativ al DGIPI, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani au observat la malul râului Prut, pe direcţia localităţii de frontieră Horodiştea, comuna Păltiniş, două persoane care nu-şi justificau prezenţa în zonă şi care transportau cu ajutorul unui atelaj hipo două colete voluminoase acoperite cu iarbă.

tigari cu carutaTotodată, în apropierea celor două persoane a mai fost observat un bărbat, care asigura supravegherea traseului dinspre râul Prut spre interiorul localităţii Horodiştea. Poliţiştii de frontieră i-au interceptat şi legitimat pe cei trei bărbaţi, stabilind că aceştia sunt cetăţenii români C.M. de 20 de ani, M.P., în vârstă de 18 ani şi M.P., de 44 de ani, toţi din comuna Rădăuţi Prut.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că cele două colete, ce conţineau 60.800 ţigări marca Temp, cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare de aproximativ 28.000 lei, au fost introduse ilegal în România, peste râul Prut.

Pe numele celor trei bărbaţi a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă şi evaziune fiscală, iar cercetările continuă în comun cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *