Meningita loveşte şi în adulţi. Paturile de pe Secţia de Boli Infecţioase sunt pline

Ecaterina Chihaia, medic epidemiolog sef
Ecaterina Chihaia, medic epidemiolog sef

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică anunţă încă şapte suspiciuni de menigită acută virală la nivelul judeţului, în ultimele două zile. Ecaterina Chihaia, medic epidemiolog şef la DSP, a declarat că în ultima săptămână meningita a început să lovească şi în adulţi. Până la această dată, la nivelul judeţului au fost înregistrate 29 de cazuri de meningita la copii şi opt la adulţi. Unul din adulţi care a contacta boala este din Manoleasa, trei din Botoşani, însă sunt şi din alte localităţi. Trebuie menţionat că cei care au contactat boala nu au niciun grad de rudenie între ei.

„Adulţii sunt toţi internaţi la spital şi majoritatea copiilor. Din câte am putut sta noi de vorbă cu ei până acum, am găsit şi persoane care au circulat în ultimele şapte zile în afara graniţei, dar sunt şi persoane care nu au părăsit locul domiciliul”, a spus Ecaterina Chihaia.

Paturile Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean sunt pline la această dată, însă reprezentanţii DSP dau asigurări că există capacitatea de a fi preluate şi alte cazuri, dacă vor mai apărea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *