Prefectul va face demersuri la Ministerul Educaţiei pentru alocarea de fonduri în vederea finalizării campusurilor şcolare din judeţ

prefectul Adrian Constantinescu
prefectul Adrian Constantinescu

Prefectul Adrian Constantinescu va face demersuri la nivel central pentru alocarea unor sume de bani necesare finalizării unor campusuri şcolare din judeţul Botoşani. Lucrările de construcţie au început în 2007- 2008 şi au fost abandonate în 2009. Prefectul a mai spus că multe dintre unităţile şcolare întâmpină probleme în ceea ce priveşte lipsa spaţiilor pentru desfăşurarea procesului instructiv-educativ.
Multe investiţii începute înainte de 2009, li s-a oprit finanţarea. Şi avem cazul de la Grup Şcolar Vorona, Grup Şcolar Elie Radu, Grup Şcolar Bucecea, Grup Şcolar Săveni, unde sunt campusuri şcolare în lucru, iar la o parte din ele este turnată fundaţia, făcută structura de rezistenţă, iar la sfârşitul lui 2009 li s-a oprit finanţarea. Ori acolo, profesorii şi copiii au nevoie de spaţii de şcolarizare. Nu au unde să ţină orele şi învaţă în două schimburi„, a precizat prefectul.
Constantinescu a declarat că urmează să se facă o analiză a sumelor necesare continuării investiţiilor în aceste campusuri şcolare, urmând ca ulterior să se solicite fonduri de la Ministerul Educaţiei.

Cea mai avansată lucrare este la campusul din Santa Mare. Aici, lucrarea este realizată în proporţie de 80-90%.

Vom vedea ce soluţie găsim acolo, ca să finalizăm lucrarea în toamna acestui an„, a mai spus prefectul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *