Primarul Portariuc: Există numeroase nereguli în contractul cu HSR, inclusiv prejudicii financiare

primarul municipiului Botosani, Ovidiu Portariuc
primarul municipiului Botosani, Ovidiu Portariuc

Executivul Primăriei Botoşani vrea să rezilieze contractul cu firma HSR, iar de activitatea de ridicare a maşinilor parcate ilegal pe domeniul public să se ocupe societatea Eltrans, societate în subordinea Consiliului Local. Primarul municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc, a declarat că, potrivit unui raport al Curţii de Conturi pe anul 2011, există numeroase nereguli  cu privire la derularea acestui contract, inclusiv prejudicii financiare. Portariuc spune că urmează să poarte o discuţie şi cu reprezentanţii firmei HSR, pentru a vedea şi poziţia lor vizavi de măsura pe care municipalitatea doreşte să o ia.

Contractul cu firma HSR este în analiză. Societatea este menţionată în raportul Curţii de Conturi, iar Primăria trebuie să recupereze o parte din prejudiciu. Mai sunt şi alte neregului acolo. În măsura în care sunt dispuşi să îndrepte neregulile, mai discutăm de o perioadă tampon până reuşim să realizăm serviciul la Eltrans. Dacă nu, vom proceda la rezilierea contractului„, a spus Portariuc.

Dacă societatea va solicita daune urmare a rezilierii contractului înainte de termen, respectivele daune vor fi întoarse împotriva celor care au aprobat  contractul cu HSR, implicit către consilierii locali, a mai spus primarul.

Noi, ca Primărie, îndreptăm asupra Consiliului Local care a încheiat şi toate persoanele care au avizat un asemenea contract care poate aduce prejudicii. Cine a greşit trebuie să plătească„, a adăugat primarul municipiului Botoşani.

Portariuc a anunţat că va pune la dispoziţia presei o parte din concluziile Curţii de Conturi cu privire la acest contract şi prejudiciul rezultat în acest caz.

One thought on “Primarul Portariuc: Există numeroase nereguli în contractul cu HSR, inclusiv prejudicii financiare

  1. Il salut pe primarul Ovidiu Portariuc,ocazie cu care doresc sa-i transmit in continuare sprijinul meu in relatiile cu S.C.M.D.Botosani si cu F.A.P.- Asociatiile de proprietari,participante activ la buna desfasurare a intregii actiuni,atat in campania electorala cat si pe timpul desfasurarii votului,si nu in ultimul rand cu membrii organizatii nr.8 care au depus un efort suplimentar,fata de celelalte organizatii,pentru ca dumneavoastra sa ocupati fotoliul de primar al municipiului Botosani. Va rog,primiti cateva recomandari in urma unor observatii rezultate din dialogul cu cetatenii acestui municipiu-acestea se refera la;1) mesele din piete sa fie inchiriate direct producatorilor si nu bisnitarilor care sufoca preturile;2) toate autoturismele -autovehicule abandonate pe domeniul public,care nu mai circula,fiind intr-o stare tehnica avansata de uzura,sa fie ridicate si duse la REMAT,in vederea obtinerii unor sume de bani in folosul Primariei!; 3) sa dispara toate inscrisurile cu grafitti de pe peretii tuturor cladirilor institutiilor si ale blocurilor de locuit( lucratorii Politiei Locale nu-si fac datoria de observatori si de luare imediat a masurilor contraventionale impotriva faptuitorilor); 4) sunt vanzatori ambulanti (femei) pe strazi care vand produse agricole,pomicole,lactate si altele fara a participa la impozitul ce sar cuveni Administratiei locale,este igienic modul de desfacere a acestor produse( a se vedea pe Calea Nationala in fata bancilor Transilvania si B.R.D. si MAYDER,precum si in alte locuri din oras-arata foarte urat si fac multa mizerie!!! Tot pa Calea Nationala la nr.65,sc.C,exista un chiosc care desface,pe langa produse de panificatie si patiserie,bauturi alcoolice pe timpul noptii unor grupuri de baieti si fete,fac atata zgomot ca locuitorii din zona nu se pot odihni si lasa in urma lor o mizerie greu de suportat,coji de seminte,cutii de bere,mucuri de tigari,pungi de plasic,etc. 5)amveloparea blocurilor de locuit a caror dosare au fost depuse la primarie de 3-4 ani la dl.Durduc Gheorghe. Cu stima !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *