Prefectul, nemulţumit de conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă

prefectul Adrian Constantinescu si subprefectul Sebastian Tocariu
prefectul Adrian Constantinescu si subprefectul Sebastian Tocariu

Prefectul Adrian Constantinescu a sesizat Ministerul Muncii cu privire la activitatea conducerii Inspectoratului Teritorial de Muncă din Botoşani. Acesta a precizat că controalele inspectorilor de muncă sunt făcute preferenţial la agenţii economici. Prefectul a dat drept exemplu un control desfăşurat recent de ITM în construcţii. El spune că  aproape toţi agenţii economici din construcţii verificaţi aveau doar doi-trei angajaţi, fiind nemulţumit că firmele mari, unde se face cu adevărat muncă la negru, au fost trecute cu vederea.

Suntem nemulţumiţi de activitatea managerială de la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Avem sesizări că acolo, şi am constatat şi noi, programul de control se face oarecum selectiv. La începutul lunii iunie, au avut un control în construcţii şi i-am rugat să facă alegerea firmelor cu seriozitate şi să meargă la toţi agenţii economici. După două săptămâni, i-am chemat să îmi spună ce agenţi economici au verificat şi mi-au prezentat circa 20 de agenţi economici, firme cu doi-trei angajaţi, ori, cred eu că nu la aceste firme se întâmplă cea mai multă muncă la negru în judeţul Botoşani. Am avut şi sesizare scrisă de la un fost angajt de acolo, care mi-a confirmat că selecţia firmelor se făcea pe alte criterii decât cifra de afaceri sau volumul de muncă„, a spus prefectul.

Mai mult, spune reprezentantul Guvernului în teritoriu, din cei 20 de agenţi economici verificaţi doar doi au primit o sancţiune de 1000 lei, iar restul au primit doar avertisment, ori, mai spune prefectul, problemele în domeniul construcţiilor  sunt mult mai mari în ceea ce priveşte munca la negru.

Cele două firme mai mari de construcţii verificate au fost Victor Construct şi Conrec. Prefectul a făcut o adresă către Ministerul Muncii pentru a lua cunoştinţă de situaţia de la Botoşani şi a dispune măsurile care se impun în acest caz.

6 thoughts on “Prefectul, nemulţumit de conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă

  1. :))))))))))))))))))))))))) – sa-l vad si eu pe ala care pune cu botul pe labe Conrecul sau Victorconstruct. Asta e nod in papura – e clar ca e nevoie de o schimbare dpdv politic, in niciun caz nu se pune probl de competente. Sunt curioasa, dupa schimbare, daca vor primi ceva amenzi astia doi agenti economici.

  2. Daca doriti sa schimbati conducerea, de ce nu o faceti fara sa mai jucati teatru ? Se stie foarte clar ca se fac controale dupa tematici si se mai tine cont si de cine-i la putere. Toti care sunt la putere se folosesc de oamenii simpli care nu fac parte din partide si-i umilesc fara ai lasa sa-si faca munca asa cum prevede legea. In momentul in care vor sa efectueze controlul se dau telefoane de la partidul de la guvernare la seful institutiei si sunt si batjocoriti. Conteaza numarul amenzilor sau faptul ca s-au controlat si s-au dat avertismente, administratorii fiind constienti de acum sa nu mai incalce legea. Daca se continua numai cu datul amenzilor fara a se aduce la cunostinta agentilor economici modificarile legislatiei in domeniu, s-ar putea sa fie la fel ca si cu guvernarea Boc cand s-au inchis mii de societati. iar dumneavoastra domnule prefect sa luati salariul pentru o luna in cateva transe lunare, neexistand bani la buget. Faceti-va o societate, angajati 2 oameni si platiti toate impozitele, mai dati o amenda de 10 ooo de lei si pe urma luati-va dividentele si traiti din ele. Suntem invatati ca la fiecare schimbare de guvernare sa se inceapa cu schimbarea directorilor si nu cu rezolvarea problemelor existente.

    1. Din lista publicata in presa am observat ca vor fi numiti la Inspectoratul Teritorial de Munca Botosani, persoane din afara sistemului, care nu au nici o legatura cu ce se ocupa inspectoratul. Credeti ca este normal ca salariatii cu experienta sa fie concediati pana la alegeri, iar acum sa fie promovati din afara profesionistilor existenti in aceasta institutie? De unde se scot locurile pentru inspector sef si adjuncti? Sau cei care sunt functionari publici si nu au partidul in spate sunt concediati, iar cei care se plimba pe la partidul de la putere sunt promovati? Pana in acest moment nu am vazut nici o diferenta intre politica PD-L – ului dupa majoritatea in parlament si nici a USL-ului dupa majoritatea din parlament. Cand deputatii si senatorii au plecat din PSD,PNL,PC erau numiti tradatori, iar acum cand pleaca din PD-L sunt primiti ca niste eroi. De asta nu mai progresam pentru ca se fac numirile dupa cat de bine aplauda unii si nu dupa competenta.

  3. Sunteti jenanti! E singura institutie din judet care si-a facut treaba, dar usl vrea sa faca schimbari si sa isi numeasca oierul tarfele si slugile care sa ii aduca casul. Se fac schimbari doar ca sa inceapa mafia sa functioneze.

  4. Sunt de acord cu domnul Aivancesei ce se intampla in botosani este o mare golaneala uslista. Se apropie alegerile din toamna si au nevoie de bani din amenzi ca sa poata fura prefectul cu a lui cat mai mult.
    ITMul a rupt judetul asta de cativa ani incoace cu amenzi si dosare penale intocmite la majoritatea firmelor care au incalcat legea. Asta e schimbarea care a promis-o USL ca vor sa ne ingroape si mai rau in amenzi si dosare.

  5. Verificati si la Sendriceni la domnul patron Gradinariu Danut,protejatul primarului de Sendriceni, cati muncitori la negru are la fosta sectie de drumuri judetene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *