Candidaţi „avansaţi” şi „experimentaţi” la proba de evaluare a competenţelor digitale

examen de bacalaureatCandidaţii examenului de bacalaureat au dovedit şi la proba D, cea de evaluare a competenţelor digitale, că sunt avansaţi sau experimentaţi. Cel puţin asta o arată rezultatele obţinute de cei 2645 de candidaţi. La această probă, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, s-au înscris 2714 candidaţi, din care 2645 au fost declaraţi admişi.

346 de absolvenţi de liceu au obţinut calificativul „începător”, 826 calificativ „mediu”, 772 calificativ „avansat” şi 669 calificativ „experimentat”. Un număr de 69 de candidaţi au absentat la această probă. 

Examenul de bacalaureat continuă zilele acestea cu proba C. Un număr de 15 candidaţi, care nu au putut ajunge, luni, la examen, pe motive medicale, au fost reprogramaţi.

Au fost 15 cazuri speciale, copii care nu au putut ajunge, luni, la prima parte a probei C. Şi atunci, noi am făcut solicitare la minister, pentru că erau motive întemeiate, şi ministerul a dispus ca să se mai dea acea parte pentru cei care au motive îndemeiate, chiar la nivel de ţară„, a precizat Mihaela Huncă, inspector general al IŞJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *