Fiscul a acceptat reeşalonarea datoriilor la apă

Directia generala a Finantelor Publice BotosaniFlorin Turcanu, presedintele CJ, a precizat ca in urma discutiilor purtate cu conducerea Directiei Generale a Finantelor Publice s-a stabilit un plan de reesalonare a celor cinci milioane de lei cat inregistreaza societatea.

„Este o societate condusa haotic si voi lua masuri dure acolo, voi schimba AGA, voi schimba conducerea”, a declarat Florin Turcanu. Presedintele CJ a explicat ca in cazul in care nu s-ar fi ajuns la un acord exista riscul ca operatorul sa intre in blocaj in conditiile in care se incearca contractarea unui credit bancar pentru asigurarea cofinantarii de sapte milioane de euro la un proiect cu fonduri europene de 127 milioane de euro. Proiectul vizeaza extinderea retelelor de apa canal si o aductiune din Prut pana in orasul Saveni.

Conducerea CJ vrea si o reorganizare a societatii intentionandu-se ca 50% din cei peste 400 de salariati sa fie disponibilizati. Restructurarile vizeaza in special compartimentul TESA.

Maricel Georgescu, directorul general al Nova Apaserv, si-a anuntat demisia la sfarsitul saptamanii trecute in urma unor discutii purtate cu seful de la CJ. Societatea a incheiat anul 2011 pe profit insa rezultatele financiare sunt contestate de mai multi specialisti care sustin ca profitul ar fi obtinut in urma unor artificii contabile.

Sursa: MONITORUL de BOTOSANI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *