Bălăceală printre bărci şi hidrobiciclete în Parcul Mihai Eminescu

 Zeci de copii din municipiul Botoşani, de etnie rromă, şi nu numai, iau, zilnic, cu asalt lacul din Parcul Mihai Eminescu pentru a se răcori. Chiar dacă apa este foarte murdară şi minorii ar putea contacta diverse boli , aceştia se scaldă sub privirile indignate ale botoşănenilor.
Mulţi dintre copii se prind de bărcile şi hidrobicicletele  de pe lac, fără a ţine cont de faptul că s-ar putea răni.
Botoşănenii sunt revoltaţi de acest comportament al minorilor, dar ştiu că aceştia nu au unde să se scalde. Cu toate acestea, îi acuză pe părinţii tinerilor care îi lasă nesupravegheaţi, să îşi pună viaţa în pericol.

Sunt gălăgioşi şi obraznici. Eu am trecut cu copilul  şi au aruncat cu apă pe mine. Nu ai cum să te înţelegi cu ei”, a spus o botoşăneancă.

Poliţia Locală cunoaşte situaţia, însă, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, nu se poate lua nicio masură.

Patrulele Poliţiei Locale acţionează în Centrul Istoric  şi în Parcul Mihai Eminescu pentru îndepărtarea grupurilor de copii care intră în lac şi în fântânile arteziene. Dar nu le putem face nimic altceva pentru că ei sunt minori şi nu au acte asupra lor ca să îi identificăm şi să tragem la răspundere părinţii pentru că îi lasă nesupravegheaţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale, Bianca Albu.

Conform legii 61, pentru lăsarea nesupravegheată a copiilor, părintii pot primi amenzi între 100 şi 500 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *