Probleme în şcoli cu achitarea premiului anual pe 2010

Maria Tiprigan-sedinta cadre didacticeMai multe unităţi de învăţământ nu au de unde să achite premiul anual pe 2010, câştigat de sindicatele din învăţământ în instanţă. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ Botoşani, a declarat că inexistenţa fondurilor pentru acordarea acestui drept va crea nemulţumiri în rândul unor cadre didactice. Cele mai mari probleme vor fi la nivelul municipiului Botoşani, unde cele mai multe dintre şcoli nu au fonduri în acest sens.

Şcolile trebuie să solicite ordonatorului principal de credite, în speţă Primăriei, suplimentarea bugetului. Vor fi nemulţumiri pentru că unele şcoli au fonduri şi vor acorda premiul, iar cele care nu au vor trebui să aştepte suplimentări, ori, în acest caz, ar trebui o rectificare de buget„, a spus Liviu Axinte.

De partea cealaltă, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar, Maria Ţiprigan, susţine că toate şcolile trebuie să acorde acest premiu, chiar dacă unele hotărâri vor ajunge de la instanţă mai târziu.

Ni s-a spus că premiul anual va fi dat dacă există hotărâri şi în măsura în care şcolile au fonduri. Totdeauna ne-am izbit de această barieră: tot hotărâri şi hotărâri. Eu consider că, dacă am câştigat noi ar trebui să beneficieze toţi din ţară. Există în rândul oamenilor o revoltă şi o nemulţumire că unii iau şi alţii nu„, a adăugat Ţiprigan.

Premiul anual reprezintă încă un salariu.

One thought on “Probleme în şcoli cu achitarea premiului anual pe 2010

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Al treisprezecelea salariu nu este echivalentul unui salariu, asa cum scrie in incheierea articolului. Este aproximativ 60% din salariul de incadrare, care oricum este foarte mic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *