Camere video nefuncţionale în unele centre de examen, din cauza întreruperii energiei electrice

examen eleviCamerele video nu au funcţionat, luni, în mai multe centre de examen din judeţul Botoşani, din cauza sistării curentului electric. Potrivit inspectorului general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Cătălina Lupaşcu, astfel de probleme au fost semnalate la Rădăuţi Prut, Darabani, Viişoara, Plopenii Mari şi Păltiniş. Ea susţine că, în ciuda acestui fapt, examenul s-a desfăşurat fără probleme. La proba scrisă de limba şi literatura română nu a fost eliminat niciun candidat.

Nu a fost afectată distribuirea subiectelor, ci nu au funcţionat camerele video în mai multe centre. Doar aici au fost câteva probleme şi aşteptăm procesele verbale din şcolile respective să vedem exact cât au durat aceste întreruperi„, a precizat Cătălina Lupaşcu.

La testarea naţională s-au înscris 4204 elevi. Elevii au avut de analizat un fragment din „Cireşarii”, de Constantin Chiriţă, la proba de limba şi literatura română din acest an, să redacteze o compunere despre un coleg pasionat de lectură şi să desprindă mai multe informaţii dintr-un fracment din articolul Kindle, de Ion Vianu publicat în revista Dilematica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *