Examenele naţionale, monitorizate de 12 observatori ai Ministerului Educaţiei

examen de bacalaureatNu mai puţin de 12 observatori vor monitoriza desfăşurarea examenelor naţionale la nivelul judeţului Botoşani. Ministerul Educaţiei vrea ca testare naţională, dar şi bacalaureatul să se deruleze fără probleme, astfel că a trimis numai în judeţul Botoşani un număr de 12 persoane din Corpul de control al ministrului. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean susţin că centrele de examen sunt pregătite cu camere de supraveghere video, asta în urma unor controale în teritoriu.

Toate şcolile din judeţ au fost verificate, ca să vedem dacă sunt camerele de supraveghere video, pentru că, aşa cum bine ştim, începe evaluarea naţională. Şi bacalaureatul continuă fără probleme deosebite. Vor veni observatori din Corpul de control al domnului ministru, dar asta este ceva normal, pentru că bacalaureatul trebuie să se desfăşoare în mod corect şi cu respectarea metodologiei„, a declarat Mihaela Huncă, inspector general al IŞJ.

Absolvenţii de clasa VIII-a vor susţine prima probă a evaluării naţionale, respectiv proba scrisă la limba şi literatura română, luni 25 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *